ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιόνια Οδός: Στο τέλος Δεκεμβρίου σε λειτουργία το Γαβρολίμνη – Αμφιλοχία

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος επιθεωρεί τα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού, στην κυκλοφορία πρόκειται να δοθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου το πρώτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τη Γαβρολίμνη (αμέσως μετά τη Σήραγγα Κλόκοβας) μέχρι την Αμφιλοχία (μετά την πόλη), ένα τμήμα σχεδόν 100χλμ. Ταυτόχρονα με τη λειτουργία θα έχουμε και την εκκίνηση των σταθμών διοδίων στην περιοχή.

Πρόκειται για ένα νέο που αναμενόταν εδώ και καιρό από τους κατοίκους σε Αιτωλοακαρνανία και Ήπειρο, και τώρα γίνεται γεγονός.

Αναφορικά με την πρόοδο της Σήραγγας Κλόκοβας, αυτή προχωρά με ταχείς ρυθμούς και 6 μήνες μετά τη διάνοιξη της έχει ολοκληρωθεί η επένδυση της και ξεκινούν άμεσα τα Η/Μ (ηλεκτρομηχανολογικά) και η οδοστρωσία. Η Σήραγγα θεωρείται ότι θα είναι πλήρως ολοκληρωμένη τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σε κάθε περίπτωση φτάνουμε πολύ κοντά στον Μάρτιο οπότε η Ιόνια Οδός θα δοθεί ως «λειτουργική» ξεπερνώντας το όριο του 90% του συνολικού μήκους του δρόμου, που έχει τεθεί από τις αρχές. Συνολικά υπολογίζεται ότι μάξιμουμ θα υπάρχουν 3 μικρά τμήματα για την περίοδο Μαρτίου-Αυγούστου 2017.

Τα διόδια που θα λειτουργήσουν είναι της Κλόκοβας (τον Μάρτιο), του Αγγελόκαστρου, του Μενιδίου (πιθανότατα τον Αύγουστο ) και του Τυρόβου (τον Μάρτιο).

Πηγή: ypodomes.com

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Σε Λειτουργία Η Ιόνια Οδός Αρχές Του 2017

Ιόνια Οδός: Ξεκίνησαν Οι Εργασίες Σύνδεσης Με Την Παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας