ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Λογιστής προσπάθησε να αρπάξει 1 εκατ. ευρώ και 27 ακίνητα από 85χρονο με άνοια

Δικηγόρος, συμβολαιογράφος και υπηρέτρια οι συνεργοί του

Το κόλπο «γκρόσο» επιχείρησε να κάνει ένας απατεώνας λογιστής, ο οποίος έβαλε στο μάτι την αμύθητη περιουσία ενός 85χρονου με άνοια και πήγε να του αρπάξει καταθέσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ αλλά και 27 ακίνητα ιδιοκτησίας του.

Ο άτυχος ηλικιωμένους που υπήρξε εργολάβος-κατασκευαστής, δεν έχει γυναίκα και παιδιά παρά μόνο κάτι ανίψια με τα οποία όμως δεν έχει επαφές.

Ο επιτήδειος λογιστής σκέφτηκε, λοιπόν, ότι όταν θα ήταν κρίμα η τεράστια περιουσία του να καταλήξει στην κυριότητα του Δημοσίου όταν θα πέθαινε ο υπερήλικας και έτσι έβαλε μπρος το σατανικό σχέδιό του.

Μαζί με τον δικηγόρο του ηλικιωμένου, μία συμβολαιογράφο και την Ουκρανή υπηρέτριά του είχαν υπολογίσει τα πάντα… Ή σχεδόν τα πάντα.

Αυτό που δεν λογάριασαν ήταν την Τράπεζα που γνώριζε για την γεροντική άνοια του πελάτη της, καθώς όποτε πήγαινε εκεί άκουγαν τις ασυναρτησίες του και ο διευθυντής είχε ζητήσει να είναι ενήμερος για κάθε κινητικότητα στους λογαριασμούς του 85χρονου.

Η αποκάλυψη της καλοστημένης κομπίνας έγινε την Δευτέρα, όταν ο διευθυντής της τράπεζας, προσήλθε στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Ο ίδιος κατέθεσε ότι τρεις ημέρες νωρίτερα, ο 59χρονος λογιστής, προσκόμισε στην τράπεζα δύο εξουσιοδοτήσεις στις οποίες ο 85χρονος, τον εξουσιοδοτούσε να μεταφέρει 10.000 ευρώ μεταξύ δύο του και να εκταμιεύσει με επιταγή το συγκεκριμένο ποσό για έξοδα νοσηλείας.

Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, ο λογιστής ενημερώθηκε από υπάλληλο της τράπεζας να πάει εκεί προκειμένου να παραλάβει την επιταγή. Μετά τις σχετικές υπογραφές, όταν παρέλαβε την επιταγή, συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 59χρονος κρατούσε τα λογιστικά βιβλία του ηλικιωμένου και γνώριζε την οικονομική και περιουσιακή του κατάσταση.

Ο 85χρονος είχε δύο λογαριασμούς στην συγκεκριμένη τράπεζα συνολικού ύψους 1.010.354,60 ευρώ. Για τους λογαριασμούς υπήρχε ένδειξη «ALERT» δηλαδή έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση προϊσταμένου της τράπεζας σε περίπτωση ενημέρωσης υπολοίπου ή εκταμίευσης χρημάτων, επειδή η κατάθεση ήταν υψηλότερη των 400.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη ένδειξη είχε τεθεί από το 2013 όταν διαπιστώθηκε ότι ο ηλικιωμένος δεν ήταν σε θέση να προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή, επειδή έπασχε από άνοια και θα ήταν εύκολο σε κάθε επιτήδειο να του αποσπάσει χρήματα.

Από την προανάκριση προέκυψε επίσης ότι η 67χρονη συμβολαιογράφος στις 2 Οκτωβρίου 2016 συνέταξε ειδικό πληρεξούσιο με το οποίο ο ηλικιωμένος φερόταν να εξουσιοδοτεί ως δικηγόρο του έναν 48χρονο νομικό, προκειμένου να αγοράσει ακίνητο στην Πετρούπολη από μία 50χρονη, συγκατηγορούμενη στην υπόθεση, αντί του ποσού των 360.000 ευρώ.

Ένας ακόμη κατηγορούμενος φέρεται να δίνει οδηγίες προκειμένου οι 360.000 ευρώ να εκδοθούν σε πολλές τραπεζικές επιταγές, ενώ η 55χρονη οικιακή βοηθός από την Ουκρανία συνοδεύει τον ηλικιωμένο σε αυτές τις διαδικασίες.

Οι υπεύθυνοι της τράπεζας διαπίστωσαν τις πολλαπλές προσπάθειες ανάληψης των 360.000 ευρώ από διάφορα υποκαταστήματα όπως και την απόπειρα αγοραπωλησίας ακινήτου, καθώς ο ηλικιωμένος ήταν ιδιοκτήτης 27 ακινήτων.

Γνώριζαν επίσης ότι ο 85χρονος είχε μειωμένη αντίληψη της πραγματικότητας, αδυναμία λήψης αποφάσεων και έλλειψη μνήμης, γι αυτό στις 26 Ιανουαρίου 2017 υπέβαλλαν αίτηση για τη συναίνεση δικαστικού συμπαραστάτη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν αν ο άτυχος ασθενής διατηρεί και άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς και αν έχουν πραγματοποιηθεί αναλήψεις ή μεταφορές χρηματικών ποσών.

Ο λογιστής με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία και παράβαση του αρχαιολογικού νόμου οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Πηγή: kontranews.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της πήραν τα κοσμήματα

Ιωάννινα: Εντοπίστηκε Διαμέρισμα Στο Οποίο Αλλοδαπός, Προσποιούμενος Το Μέντιουμ, Εξαπατούσε Ανυποψίαστα Θύματα

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας