ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Προγραμματισμένες εργασίες δομικής συντήρησης που αφορούν τον αρμό διαστολής Ρίου της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», θα διεξαχθούν σταδιακά εντός του τρέχοντος έτους, καθιστώντας αναγκαίες ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η πρώτη φάση εργασιών απαιτεί ρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνουν αποκλεισμό του ανατολικού κλάδου (κατεύθυνση από Ρίο προς Αντίρριο) και κίνηση σε αντίθετη ροή, με χρήση του ρεύματος κυκλοφορίας από Αντίρριο προς Ρίο (από ΧΘ 1+150 μέχρι πυλώνα Μ1 πλησίον Ρίου).

Οι εργασίες εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ξεκινήσουν στις 22:00 το βράδυ της 14ης Μαρτίου. Η πρώτη φάση των κυρίως εργασιών συντήρησης εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 4-5 εβδομάδες. Η άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 26/4/2016 (το αργότερο). Στη συνέχεια, νέος κύκλος εργασιών θα αρχίσει μετά το Πάσχα.

Για την ασφαλή διέλευση μέσω μίας λωρίδας ανά κατεύθυνση -κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων- έχει προβλεφθεί η προσωρινή τοποθέτηση προκατασκευασμένων στηθαίων ασφαλείας από σκυρόδεμα μεταξύ των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφάλεια του προσωπικού εκτέλεσης των εργασιών, μέσω διαμόρφωσης χώρων μη-προσπελάσιμων. Απαιτούνται ωστόσο χαμηλές ταχύτητες, ενώ -για την περίσταση- το όριο ταχύτητας θα μειωθεί από τα 80 στα 50 χλμ/ώρα.

Για την διέλευση των πεζών και των ποδηλάτων, θα παραμένει ανοικτό τουλάχιστον ένα από τα δύο πεζοδρόμια που διαθέτει η Γέφυρα. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η διέλευση πεζών ή ποδηλάτων από το οδόστρωμα. Ειδικότερα δε από τις αποκλεισμένες λόγω έργων ζώνες, αλλά και από τα σημεία όπου εφαρμόζεται η αντίθετη ροή και η χρήση μιας λωρίδας κυκλοφορίας.

Επιπλέον, ο περιορισμός του πλάτους κάθε ρεύματος κυκλοφορίας αποκλείει καθ’όλη τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων τη διέλευση υπερμεγεθών οχημάτων με πλάτος που υπερβαίνει τα 3,30 μέτρα. Σε κάθε περίπτωση και για την αποφυγή ταλαιπωρίας θα πρέπει να ενημερώνεται εγκαίρως το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας (http://www.gefyra.gr/security/Megala-fortia-Eidika-fortia/) για τη χορήγηση της απαιτούμενης άδειας διέλευσης.

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ζητά την κατανόηση των χρηστών της Ζεύξης για την επίδραση των εργασιών στη συνήθη άνετη οδήγηση κατά τη διάρκεια της πρώτης και των υπόλοιπων φάσεων εργασιών συντήρησης ενός κρίσιμου δομικού, στοιχείου όπως είναι ένας αρμός.

Επίσης παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Εργασίες υψηλού τεχνολογικού επιπέδου όπως οι προκείμενες, εκτελούνται βάσει μακροπρόθεσμου προγραμματισμού. Υπακούουν δε στη δέσμευση της παραχωρησιούχου εταιρείας «να διατηρεί εξαιρετικά υψηλό το επίπεδο της δομικής συντήρησης, ούτως ώστε να παραδίδεται η Γέφυρα ως αβλαβές εθνικό σύμβολο από γενιά σε γενιά».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα ενταθεί η ήδη επισταμένη εποπτεία της κυκλοφορίας και θα προσαρμοστούν στις περιστάσεις οι όροι παροχής βοήθειας προς τους οδηγούς. Ταυτόχρονα το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών (Τηλ. 26340-39010 & 39011) και όλοι οι εταιρικοί δίαυλοι επικοινωνίας με τους πολίτες – πελάτες θα παρέχουν επίκαιρη και σαφή ενημέρωση για τις συνθήκες που θα επικρατούν.

 

Πηγή: npress.gr

Διαβάστε επίσης:

Δέδες: Στην Κυκλοφορία Το Καλοκαίρι Κουβαράς – Αμφιλοχία Και Ιωάννινα – Άρτα Το Χειμώνα