ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΗ

Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου Ξεκινάει την παρουσίαση της κριτικής επιτροπής του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και ”Συστήνει” τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΕΛΛΗ

Ξεκινάμε την παρουσίαση της κριτικής επιτροπής
του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης της Βιβλιοθήκης Σπάρτου.
Η παρουσίαση θα γίνει ( με αλφαβητική σειρά), πρώτον σαν ένδειξη Τιμής για την Ευγενική Εθελοντική Προσφορά τους και δεύτερον για να γνωρίσουμε τους ίδιους και το έργο τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΗΣ

Γεννήθηκε στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας. ζει μόνιμα στον Περισσό, Νέας Ιωνίας Αττικής.

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τ.Ε.Ι. Αθήνας) με πιστοποιημένες γνώσεις: δημοσιογραφίας (Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση), Χρηματοοικονομικών (Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων [Ε.Ε.Δ.Ε.]), Φωτογραφίας (Πειραϊκός Σύνδεσμος) και διδασκαλίας.
Έχει παρακολουθήσει σειρά υψηλής ποιότητας σεμιναρίων για το μεταναστευτικό, την εκπαίδευση, τις παιγνιοθήκες, τον πολιτισμό, την οικονομία, την τοπική αυτοδιοίκηση, κ.ά. & δύο πιστοποιήσεις MICROSOFT OFFICE USER SPECIALIST. Από το 1988 μέχρι σήμερα ασχολείται ενεργά με την πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον πολιτισμό. Εκδότης, δημοσιογράφος, φωτορεπόρτερ, συγγραφέας, ποιητής, εκπαιδευτής κρατικών Ι.Ε.Κ.

ΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Έχει συμμετάσχει, ως Σύνεδρος, σε «Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο» – Σαμοθράκη (1995). Βραβευμένος σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, για Ηπειρώτες δημοσιογράφους, μαζί με δημοσιογράφους των Αθηναϊκών Εφημερίδων, της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου («Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας», 2001). Μέλος, για 3 χρόνια, της συγγραφικής ομάδας «ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΖΩΗ» (Εκδόσεις Χατζηϊακώβου Α.Ε., Θεσσαλονίκη).
Εκδότης, Διευθυντής σύνταξης, Αρχισυντάκτης, δημοσιογράφος, επιμελητής και σύμβουλος έκδοσης πολλών εντύπων (με κυκλοφορία σε Ελλάδα -Κύπρο – Ευρώπη – Αμερική) από το 1984 μέχρι σήμερα( Εκδότης – διευθυντής, εκδόσεων: KUMITE WORLD, IN FIGHT SPORT, NATIONAL GREEK MARTIAL ARTS, NATIONAL E.C.F.PO. GREECE, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ & ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΙΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣ, IONIKI-NET.GR,). Συνεργάτης, φωτοειδησεογράφος, του «NEAFON», του μεγαλύτερου Ελληνικού γερμανόφωνου πολιτιστικού Περιοδικού της Ευρώπης, μέχρι το κλείσιμό του. Ιδιοκτήτης και γενικός διαχειριστής δημοσιογραφικών ιστοσελίδων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ειδικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» (FIAP) [μέχρι το 2004. Από το 2011 και πάλι μέλος του Δ.Σ. της μέχρι τον Μάρτιο 2013. Δημιουργός και διαχειριστής της ομάδας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στο Facebook]. Μέλος της Διεθνούς Φωτογραφικής Ένωσης «IMAGE SANS FRONTIERE». Mέλος της Καλλιτεχνικής Φωτογραφικής ομάδας «ΦΩΣ (Πολύτροπος Εικόνα)». Μέλος του «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ.

* τιμηθεί από τον «ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ» και φορείς της Γιουγκοσλαβίας για την κοινωνική προσφορά του (και την φωτογραφία του) τόσο στην εμπόλεμη Βοσνία, όσο και γενικότερα στον εμφύλιο της χώρας αυτής.
* πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές Εκθέσεις φωτογραφίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.
* φωτ. έργα του σε μόνιμη Έκθεση στο «ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΝΑΔΑ»,
* φωτ. έργα που έχουν βραβευθεί σε Διεθνή Σαλόνια της F.I.A.P. («Διεθνή Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας»),
* Το πανελλήνιας κυκλοφορίας Φωτογραφικό Περιοδικό «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ», στην στήλη της «Φωτοκριτικής», του έδωσε το 1ο Πανελλήνιο βραβείο για τον μήνα Οκτώβριο 2000. Το πρώτο βραβείο απέσπασε επίσης στην κατηγορία φωτογραφία “Ελλάς – Γελάς” του ίδιου περιοδικού το 2013.
* Εισηγητής, στο επιστημονικό συνέδριο στην Τήνο – υπό την Αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.- για την Φωτογραφία (2004). Τα πρακτικά έχουν δημοσιευθεί από το ΥΠ.ΠΟ. σε επίσημο δίγλωσσο έντυπο.
* Τον Μάιο και Ιούνιο 2002 παρουσιάστηκε ατομική έκθεσή του στην Alanya της Τουρκίας με θέμα: «ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – Η πόλη σήμερα».
* Το 2014 συμμετείχε ως κριτής στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φωτογραφίας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI
Το 2016, του δόθηκε στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας & Βίντεο που έγινε στην Πρέβεζα (υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Α.Π.Θ. & του Τ.Ε.Ι. Αθήνας) το χρυσό μετάλλιο.
* 1ο Βραβείο για την ομορφότερη και χαρακτηριστικότερη φωτογραφία της Ηπείρου, στον Φωτογραφικό Διαγωνισμό του HPEIROS.GR.
* Κριτής Πανελλήνιων διαγωνισμών φωτογραφίας, όλων των κατηγοριών, σε φορείς φωτογραφίας.
* Ιδρυτικό μέλος της δημοσιογραφικής – φωτογραφικής ομάδας του «Carnet de Voyage». (2016)

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:

Το 2012 κυκλοφορεί το βιβλίο ποίησης «ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ» (Εκδόσεις «SPARTANICA»), το 2013 τα «ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ» (Εκδόσεις «SPARTANICA») και το 2016 τις «ΡΩΓΜΕΣ» (Εκδόσεις «ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ»). Για το έτος 2016 έχει επίσης στο στάδιο προγραμματισμένης κυκλοφορίας τρία μυθιστορήματα: «Κράτος των αδυνάτων στη χώρα των λιπόσαρκων», «Στο πέρασμα της καρδερίνας», «κι αν αλλάξω τον κόσμο; ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» και τέσσερις ποιητικές συλλογές.Τα έτη: 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 το «ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ» των εκδόσεων «ΙΩΛΚΟΣ» δημοσίευσε ποίημα του. Το 2015, συμμετέχει στο «ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ» των εκδόσεων «ΟΣΤΡΙΑ». To 2015 συμμετέχει ως κριτής στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Διηγήματος & Νουβέλας και το 2016 στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Διηγήματος, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.). Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο της Αττικής, καθώς και σε έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας. Τακτικό μέλος της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ». Μέλος του «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΥΝ. -Π.Ε.» (Ο.Σ.Δ.Ε.Λ.).

17192068_1936613716568193_9222820326032085778_o

Διαβάστε επίσης:

Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου ”Φιλοξένησε” Την Εικαστικό Αναστασία Νταρλαγιάννη

Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου Υποδέχεται Την Ομάδα Αφήγησης “ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΛΩΣΤΗ” Για Μια Συνέντευξη

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας