ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τοποθέτηση του Βαγγέλη Τσούκα στο δημοτικό συμβούλιο Αμφιλοχίας για την σύσταση και λειτουργία «Κοινωνικού Παντοπωλείου»

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας (21/12/2016), κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2017, ο επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, Βαγγέλης Τσούκας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο Δήμος πρέπει να δώσει έμφαση στην κοινωνική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δυστυχώς όμως εισπράξαμε την άρνηση του Δημάρχου κ. Κοιμήση για άλλη μια φορά…

“Στα πλαίσια της Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνει η χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, θεωρούμε μείζονος σημασίας την στήριξη των οικογενειών που είναι οικονομικά αδύνατες και βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η καταπολέμηση της φτώχειας και η παροχή προστασίας στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μέσα από τη σύσταση και λειτουργία νέων δομών, κρίνεται ως αναγκαία στις μέρες μας.
Με την σύσταση και λειτουργία «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στο Δήμο μας, θα δίνεται η δυνατότητα παροχής ειδών πρώτης ανάγκης για τη σίτιση και την ένδυση απόρων κατοίκων-δημοτών.

Η παροχή αυτή μπορεί να επιδιωχθεί με τη δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου αλληλέγγυας δράσης, με τη συμμετοχή φορέων, συλλόγων, σωματείων, επιχειρήσεων καθώς και μεμονωμένων κοινωνικά ευαισθητοποιημένων δημοτών, με στόχο την αντιμετώπιση αποσπασματικών δράσεων, δίνοντας σάρκα και οστά στην έκφραση της κοινωνικής συνείδησης μέσα από την προσφορά.

Ο Δήμος μας επικουρικά, θα οργανώνει και θα στηρίζει την εθελοντική αυτή προσφορά, καλύπτοντας παράλληλα τα κενά στα παρεχόμενα είδη, όταν διαπιστώνεται ανεπάρκεια από δωρεές και χορηγίες.
Μιλάμε ξεκάθαρα για αναδιανομή των πόρων του Δήμου μας υπέρ των περισσότερων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Αυτή η στοχοθεσία έχει στον πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη, που αποτελεί το αξιακό πρόταγμα της παράταξης μας.”

15578048_222889081452657_4560082760167116628_o

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας» Για Την ΔΕΥΑ

Δείτε Το Δημοτικό Συμβούλιο Της Δευτέρας 12/12

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας