ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η λίμνη των σκελετών» – Εκατοντάδες ανθρώπινοι σκελετοί βρέθηκαν όταν έλιωσαν οι πάγοι – Tους ανακάλυψε ένας πεζοπόρος μαζί με προσωπικά αντικείμενα…

Πρόκειται για μια από τις πιο ανατριχιαστικές λίμνες στον κόσμο. Βρίσκεται στην Ινδία, σε μεγάλο υψόμετρο και περιτριγυρίζεται από ανθρώπινους σκελετούς.

Ονομάζεται Ρούπκαντ και είναι γνωστή ως «λίμνη των σκελετών». Έχει βάθος μόλις δύο μέτρα. Οι εκατοντάδες σκελετοί ανακαλύφτηκαν το 1942 από πεζοπόρο. Δίπλα τους υπήρχαν ξύλινα αντικείμενα, δερμάτινες παντόφλες, σιδερένιες αιχμές και δαχτυλίδια. Ανθρωπολόγοι και επιστήμονες ασχολήθηκαν για να βρουν την προέλευσή τους. Οι Βρετανοί πίστευαν ότι ανήκαν σε Ιάπωνες στρατιώτες, που πέθαναν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, ύστερα από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ήταν αρκετά παλαιότεροι….

Roopkund-2-588x400

Σύμφωνα με τοπικό θρύλο, ένας βασιλιάς ταξίδευε στην περιοχή με την έγκυο σύζυγό του και τους ακόλουθούς του. Ανάμεσά τους ήταν υπηρέτες και χορευτές, οι οποίοι θα πήγαιναν να προσκυνήσουν κάποιο ιερό. Τότε, ξέσπασε ισχυρή χαλαζόπτωση και συγκεντρώθηκαν κοντά στη λίμνη, προκειμένου να βρουν καταφύγιο….

Εικάζεται ότι έζησαν τον 9ο αιώνα μ.Χ. και μετοίκησαν στην περιοχή, προκειμένου να ιδρύσουν καινούργιο οικισμό. Οι σκελετοί είναι ορατοί μόνο για έναν μήνα κάθε χρόνο, καθώς το υπόλοιπο διάστημα η περιοχή καλύπτεται από χιόνι. Η λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 5.029 μέτρων σε ακατοίκητη περιοχή, η οποία θεωρείται προστατευμένη, καθώς κατά καιρούς εξαφανίστηκαν μερικοί σκελετοί. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για πεζοπορία, ιδιαίτερα όταν οι πάγοι λιώνουν….

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Διαβάστε επίσης:

Εγκατάσταση υδρο-μετεωρολογικού σταθμού στην λίμνη Τριχωνίδα

Αντιμετωπίστε τις κρίσεις πανικού

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας