ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ένωση Οικοδόμων Αιτωλ/νίας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Το Δ.Σ. της Ένωσης Οικοδόμων & εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα Αιτωλ/νίας εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη του στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση συμπαράστασης:

“Χαιρετίζει τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα τόσο στο νομό μας , όσο και πανελλαδικά και είναι στο πλευρό τους .

Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωσή της , να μην ξεκληριστούν, είναι και δικός μας αγώνας. Τα προβλήματά τους έχουν τις ίδιες αιτίες με τα δικά μας. Οι μικρομεσαίοι αγρότες που βρίσκονται πάλι φέτος στα μπλόκα θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. , που όχι μόνο δεν ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματα που πρόβαλαν στις περσινές κινητοποιήσεις με τα 40ημερα μπλόκα , αλλά πρόσθεσε κι άλλα βάρη στις πλάτες τους που στόχο έχουν να τους στείλουν μια ώρα νωρίτερα στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης με το ψέμα και τη διαστρέβλωση να πείσει τους αγρότες ότι τάχα τα προβλήματά τους έχουν επιλυθεί και ότι άδικα βρίσκονται στα μπλόκα , πρέπει να πάρει ακόμα μεγαλύτερη απάντηση με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων μικρομεσαίων αγροτών στις κινητοποιήσεις .

Ο διαχωρισμός των αγροτών ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται , έχουν διαφορετικά προβλήματα, όπως προσπαθούν ορισμένοι να πείσουν, στόχο έχει να σπείρει τη διχόνοια.

Ο πραγματικός διαχωρισμός είναι ανάμεσα στους μεγαλοαγρότες και τη μικρομεσαία αγροτιά και δεν αφορά τα προβλήματα αλλά τα συμφέροντα.

Οι οικοδόμοι του νομού μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη , τη μικρομεσαία αγροτιά , τους μικροΕΒΕ πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ισχυροποιώντας τη συμμαχία μας . Συσπειρωμένοι σε ταξική κατεύθυνση να δώσουμε απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης – κουαρτέτου- μονοπωλίων που στόχο έχει να μας φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τους στόχους τους.

Με σύνθημά μας Εργατιά – Αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά οργανώνουμε την πάλη μας όχι μόνο να βάλουμε μπλόκο στα σχέδια τους αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση και τον πλούτο που παράγουμε να τον αξιοποιήσουμε για τις δικές μα σύγχρονες ανάγκες.

Να σταματήσουμε την εκμετάλλευση , να ανοίξει ο δρόμος να γίνουν η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της αφέντες στον τόπο τους.”

Πηγή: agriniopress.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Φοροκαταιγίδα 3 Δισ. Ευρώ Για Ελεύθερους Επαγγελματίες, Μισθωτούς, Αγρότες

ΟΠΕΚΕΠΕ Επιδοτήσεις: Πότε Θα Δοθούν Στους Αγρότες>

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας