ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Επικριτικός τώρα στους βρετανούς πολιτικούς ο Βαρουφάκης

Μετά την ελληνική πραγματικότητα, τώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης ως σύμβουλος του επικεφαλής των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν επικρίνει την βρετανική πολιτική σκηνή, καταλογίζοντας… λάθη στον πρωθυπουργό της Σκωτίας ‘Αλεξ Σάλμοντ.

sunday

Σε συνέντευξή του στους κυριακάτικους «Times», με τον τίτλο «Salmond’s ‘big mistake’, by Varoufakis», ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, επικρίνει τον πρωθυπουργό της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ, υποστηρίζοντας ότι ήταν «πολύ μεγάλο λάθος του που προκήρυξε ταυτόχρονα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας διατηρώντας παράλληλα τη στερλίνα ως νόμισμα».

Την ίδια στιγμή, μιλώντας για πιθανό Brexit επεσήμανε ότι εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, η Σκωτία θα πρέπει να αναζητήσει συμμετοχή στην ΕΕ αλλά να μείνει εκτός της ευρωζώνης δημιουργώντας δικό της νόμισμα, καθώς έτσι θα μπορούσε να αποφύγει την τύχη της Ελλάδας, η οποία έπρεπε να υποστεί σκληρές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες προκειμένου να λάβει διαδοχικά πακέτα βοήθειας.

Όπως υπογράμμισε

Δεν είχαμε ελληνικά χρήματα στις τσέπες μας για να αποδεσμευτούμε από το ευρώ.
Έξοδος σημαίνει νέο νόμισμα και από τη στιγμή που το ανακοινώνεις έρχεται ο Αρμαγεδδών, δεν είναι κάτι που το κάνεις σε μια νύχτα, θέλει χρόνο.

Πηγή: newpost.gr

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται Οι Νέες Ταυτότητες. Στα 10 Ευρώ Η Επιβάρυνση Για Τους Πολίτες

Έκρηξη Στην Άγκυρα: Οι ΗΠΑ Είχαν Προειδοποιήσει Για Τρομοκρατικό “Χτύπημα” Πριν 2 Μέρες!