ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάλυση της ΔΕΥΑ από τον Δήμο Αμφιλοχίας

ΔΕΥΑ, Δήμος Αμφιλοχίας, Διάλυση της ΔΕΥΑ
ΔΕΥΑ, Δήμος Αμφιλοχίας, Διάλυση της ΔΕΥΑ

Ο Δήμος Αμφιλοχίας με την υπ. αριθμ.: 151/2016 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε την απορρόφηση της Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) στο Δήμο.

Η λύση της Επιχείρησης κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας (φορολόγηση της επιχείρησης με 29%, διακοπή χρηματοδότησης, αυξημένο κόστος ρεύματος) με στόχο να συνεχίσει ο Δήμος Αμφιλοχίας να παρέχει απρόσκοπτα υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους δημότες του χωρίς να τους επιβαρύνει με επιπλέον τέλη.

Στην προσπάθεια προσαρμογής με τα νέα δεδομένα, ο Δήμος Αμφιλοχίας, επανακαθόρισε τα τέλη ύδρευσης & αποχέτευσης για τη Δημοτική Ενότητα Αμφιλοχίας, λαμβάνοντας υπόψη και την σημερινή δύσκολη κατάσταση.

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5%

• Όλοι ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι καταναλωτές, θα δουν γενικά ΜΕΙΩΣΗ 5%, λόγω της υπαγωγής των νέων τελών στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή από το 24% στο 13%.

• Οι οικιακοί καταναλωτές θα δουν επιπλέον μείωση στους λογαριασμούς τους, από την αύξηση του εύρους κατανάλωσης της κλίμακας [51 m3 – 100 m3] , αφού το συγκεκριμένο τιμολόγιο θα ισχύει τώρα έως και τα 140 m3 αντί έως τα 100 m3 που ίσχυε έως σήμερα, π.χ οικία με κατανάλωση τετραμήνου 125μ3, με τη προηγούμενη κλίμακα θα πλήρωνε για ύδρευση 189,14 € ενώ με τη νέα θα πληρώσει 113,71 δηλαδή διαφορά 75,43 €, χρήματα αναγκαία για τους «σφιχτούς» οικογενειακούς προϋπολογισμούς

• Συμβάλλοντας στην προσπάθεια ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχείρησης, τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, θα δουν επιπλέον μείωση που θα αγγίζει το 60% (για μεγάλες καταναλώσεις), αφού καταργούμε την τελευταία κλίμακα κατανάλωσης [από 200 m3 και άνω], και σχηματίζοντας νέα [από 121 m3 και άνω] με χαμηλό τιμολόγιο.

• Στοχεύοντας στην ανάπτυξη της δευτερογενούς παραγωγής, δημιουργήσαμε νέα κατηγορία καταναλωτών «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ – ΒΟΤΕΧΝΙΕΣ», ορίζοντας ευέλικτο τιμολόγιο έτσι ώστε η λελογισμένη παροχή νερού να αποτελεί αρωγό στην ανάπτυξη και όχι τροχοπέδη, προσθέτοντας επιπλέον 100 m3 στο χαμηλό τιμολόγιο .

• Παραμένει αμετάβλητη η τιμολογιακή μας πολιτική για την κατηγορία ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ – ΑΜΕΑ.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να συμβάλει στην ανακούφιση των πολιτών και παρά τη μείωση των πόρων, της κρατικής χρηματοδότησης και του προσωπικού και ως ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ προσπαθούμε να διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της Ύδρευσης & της Αποχέτευσης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας» Για Την ΔΕΥΑ

Υδροδοτείται Με Πόσιμο Νερό Η Αμφιλοχία

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας