ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόφαση σταθμός του Ειρηνοδικείου Αμφιλοχίας – Βάλτου Απόφαση σταθμός του Ειρηνοδικείου Αμφιλοχίας – Βάλτου

Δανειολήπτης που όφειλε συνολικά από δάνεια 324.637 ευρώ, θα καταβάλει 39.400 ευρώ σε βάθος 14ετίας!

Το δικαστήριο τον απαλλάσσει από το 70% της συνολικής οφειλής

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Αγρινίου για 45χρονη δανειολήπτρια, με βάση την οποία το δικαστήριο «πάγωσε» για ενάμιση σχεδόν χρόνο χρέος 20.000 ευρώ από τραπεζικό δάνειο που της χορηγήθηκε προ 8ετίας, «επιτρέποντας» μάλιστα να διαγραφεί η οφειλή, εφόσον δεν αλλάξουν μέχρι τότε τα περιουσιακά της δεδομένα, η «Σ» φέρνει σήμερα στο «φώς» της δημοσιότητας νέα απόφαση, αυτή τη φορά, του Ειρηνοδικείου Αμφιλοχίας – Βάλτου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΙΝΚΑ και της Ένωσης Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Λεχουρίτη, «σώζει» την πρώτη κατοικία ενός 50χρονου άνδρα από την περιοχή, καθώς και το φορτηγό αυτοκίνητό του, που είναι το εργαλείο της δουλειά του. Ωστόσο, η απόφαση υποχρεώνει τον 50χρονο άνδρα, που κατά το παρελθόν είχε λάβει στεγαστικό και καταναλωτικό δάνειο και είχε προβεί σε διάφορες αγορές μέσω leasing, συνολικού ύψους 324.637,99 ευρώ, εντός 14 ετών να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 39.400 ευρώ!

Παράλληλα, διατάσει την εκποίηση αγροτεμαχίων που έχει στην κατοχή του ο 50χρονος δανειολήπτης, όμως, επί της ουσίας, όπως επισημαίνει και ο κ. Λεχουρίτης, «του δίνει την δυνατότητα επανένταξης, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος 3869/2010», συμπληρώνοντας πως «είναι ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του, το οποίο τον απαλλάσσει από τον βραχνά του χρέους. Είναι επιτυχία των ακέραιων δικαστών, που βλέποντας και ως πολίτες την οικονομική κρίση, δικαίωσαν τον συγκεκριμένο καταναλωτή».

Να υπενθυμίσουμε πως με την απόφαση που δημοσίευσε η «Σ» στις 31/3, το Αγρίνιο άνοιξε τον δρόμο της δικαίωσης για χιλιάδες δανειολήπτες δημιουργώντας δεδικασμένο, ενώ σχεδόν στα ίδια χνάρια «βαδίζει» και η εν λόγω απόφαση, αφού απαλλάσσει τον δανειολήπτη από το 70% περίπου των οφειλών του!

 

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα – ΣΟΚ Για Τους “Πρόσφυγες”: Είναι Άνδρες, Νέοι Που Συμπαθούν Τους Τζιχαντιστές

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας