ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άγνωστος ρίχνει επανειλημμένα φόλες στην Αμφιλοχία

φόλες στην Αμφιλοχία, φόλες, σκοτώνει γατάκια
φόλες στην Αμφιλοχία, φόλες, σκοτώνει γατάκια

Άγνωστος ρίχνει επανειλημμένα φόλες στην Αμφιλοχία, και σκοτώνει τα γατάκια της γειτονιάς ακριβώς πάνω από το βενζινάδικο ΕΤΕΚΑ του Ν. Μάργαρη, στην οδό κεροΛιβάνου Κεχαγιά.

Ύστερα από καταγγελίες στο Amfilochia.gr, αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε το συγκεκριμένο γεγονός, ώστε να μάθουν αυτοί οι άνθρωποι που βγάζουν όλες τις αρρωστημένες ορέξεις τους επάνω σε μερικά ανήμπορα ζωντανά τετράποδα, ότι η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003 ,το Νόμο 1197/1981 και το Νόμο 4039/2012.

Το συγκεκριμένο έγκλημα μάλιστα διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιοδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Αν δείτε κάποιο άγνωστο ή γείτονα να ρίχνει φόλες στη γειτονία μας ή οπουδήποτε, καλούμε την Αστυνομία επί τόπου, στο μέρος δηλ. όπου βρίσκεται ακόμα το πτώμα ή τα πτώματα, η οποία υποχρεούται να έλθει και να κάνει μήνυση αυτεπάγγελτα κατ΄ αγνώστων.

Εάν υπάρχουν κάποιες υποψίες ή στοιχεία ενημερώνουμε την Αστυνομία.

Συγχρόνως φροντίζουμε να βγάλουμε φωτογραφίες, ενώ παράλληλα ειδοποιούμε και την Δ/ση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας να έλθει γιά να πάρει το πτώμα και να το στείλει σε επίσημο Τοξικολογικό Εργαστήριο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί από τον έλεγχο των σπλάχνων το είδος του δηλητηρίου.

Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα φροντίζουμε να πάρουμε μια βεβαίωση κτηνιάτρου ότι το ζώο πέθανε από δηλητηρίαση. Εάν δεν καλέσουμε την Αστυνομία καταθέτουμε στην Ασφάλεια μήνυση κατ΄ αγνώστων, παραδίδοντας μαζί τις φωτογραφίες και τη βεβαίωση.

Εκτός από αυτές τις ενέργειες μπορούμε να κολλήσουμε στη περιοχή αφίσες που ενημερώνουν τον κόσμο ότι η δηλητηρίαση ζώων είναι ποινικό αδίκημα και ότι τιμωρείται από το νόμο.

Γενικά φροντίζουμε να δώσουμε δημοσιότητα στο γεγονός με την ελπίδα ότι θα αποτρέψουμε τον δράστη από τέτοιες ενέργειες στο μέλλον. Εάν υπάρχει η δυνατότητα επικηρύσσουμε τον δράστη με κάποιο ποσό, για όποιον μας δώσει αξιοποιήσιμες πληροφορίες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς μπροστά σε τέτοια φαινόμενα, γιατί όσο δεν αντιδρούμε τόσο οι δράστες αποθρασύνονται και ξαναχτυπούν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Ρίχνουν Φόλες Σε Αδέσποτα Στη Βόνιτσα

Φόλες Στο Κέντρο Της Λευκάδας!

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας