ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aυτοψία από κλιμάκιο του Υπ. Εθνικής Άμυνας στο ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας – Πρόσφυγες με αναπηρίες το πιο πιθανό σενάριο

Σύσκεψη για το θέμα με το ΔΣ του νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας

Ήρθε η ώρα η πρόταση που έκανε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια για το προσφυγικό να λάβει σάρκα και οστά. Κλιμάκιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία στο ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας, ώστε να εξεταστεί ο χώρος και να προχωρήσει η φιλοξενία προσφύγων στις εγκαταστάσεις του.
Το κλιμάκιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε μάλιστα για το θέμα και σύσκεψη με το ΔΣ του νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας.
Προς το παρόν ο χώρος εξετάζεται και δεν έχει οριστικοποιηθεί επισήμως αν θα χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία προσφύγων.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το πιο πιθανό είναι κάτι τέτοιο να γίνει τελικά, μιας και η κυβέρνηση αναζητά απεγνωσμένα χώρους για να αδειάσει την Ειδομένη και το λιμάνι του Πειραιά από πρόσφυγες και μετανάστες.
Επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί -και αυτό γιατί έχουν ακουστεί και τα δύο ενδεχόμενα- αν στο ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας θα φιλοξενηθούν αποκλειστικά πρόσφυγες με ειδικές ανάγκες μαζί με τις οικογένειές τους ή αν θα φιλοξενηθούν γενικά πρόσφυγες και μετανάστες.

Από την αυτοψία που έγινε στην εγκαταστάσεις του ΚΕΦΙΑΠ τα στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαπίστωσαν πως το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης διαθέτει τις υποδομές για να να φιλοξενήσει αποκλειστικά πρόσφυγες με αναπηρίες κάτι που μάλιστα συμπίπτει και με την άποψη που εξέφρασε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑμεΑ).

Έτσι το πιο πιθανό φαντάζει η φιλοξενία περιορισμένου αριθμού προσφύγων που έχουν κινητικά προβλήματα ή χρόνιες παθήσεις.

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμφιλοχίας, ωστόσο, διαφωνεί με τη φιλοξενία προσφύγων στο ΚΕΦΙΑΠ και σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας αποτελεί μια μετανοσοκομειακή δομή υγείας στην περιοχή μας που καθημερινά εξυπηρετεί ασθενείς από την ευρύτερη περιφέρεια. Όπως αναφέρθηκε και στην δημόσια συζήτηση που έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ για την αναδιοργάνωση των υγειονομικών υπηρεσιών για τον νομό μας, στόχος για το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας είναι η αναβάθμισή του με απώτερο σκοπό να παρέχεται νοσηλεία κλειστού τύπου σε όλους τους πολίτες (Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες).Η υποβάθμιση δεν βοηθά κανέναν παρά μόνο όσους θέλουν να μην λειτουργήσει ποτέ και να πουληθεί σε ιδιώτες. Αναγνωρίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δράμα των προσφύγων και στον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τα παιδιά τους και είμαστε υπέρμαχοι στο να φιλοξενηθούν οικογένειες προσφύγων στην περιοχή μας αλλά σε εγκαταστάσεις που να είναι σύμφωνη και η τοπική κοινωνία.

 

Πηγή: agrinioculture.gr

Διαβάστε επίσης:

Ιόνια Οδός: Σπάει Τα Κοντέρ Η Σήραγγα Κλόκοβας, Πάμε Για Πλήρη Διάνοιξη Το Καλοκαίρι

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας