ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφιερωμένος στο Νίκο Τσακάλη ο 17ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος 2016

17ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος
17ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος

Πυρετωδώς προετοιμάζεται ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας για τον 17ο Άκτιο Δρόμο που όπως φαίνεται από τις συμμετοχές θα ξεπεράσει κάθε ρεκόρ. Ο 17ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος αφιερώνεται και θα γίνει προς τιμήν της μνήμης του Αντιδημάρχου ΤΣΑΚΑΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ που εντελώς ξαφνικά έφυγε από κοντά μας.

Για δεύτερη φορά θα γίνει ο αγώνας των 1000 μέτρων για παιδιά ( συγκέντρωση 08.30 πμ – εκκίνηση 9.00 πμ) και για πρώτη φορά θα ξεκινήσει και ο δρόμος των 5000 μέτρων ( συγκέντρωση 08.45 πμ – εκκίνηση 09.20 πμ ) που θα γίνει εντός της πόλης και θα περάσει από πανέμορφα σημεία της Βόνιτσας.

Αναλυτικά ο δρόμος των 5.000 μέτρων

Ο αγώνας των 5000 μέτρων θα ξεκινήσει από την πλατεία Δημαρχείου την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 9.20 πμ ( τερματισμός Άκτιου Δρόμου ) .
———> Θα κατευθυνθεί προς την Ελευθερίου Βενιζέλου ( κεντρικός δρόμος )
———> Στο ύψος του ΕΛΤΑ Βόνιτσας θα στρίψει δεξιά προς την οδό Εθνικού Σταδίου ( ανάμεσα από φούρνο Χαιδάκη και ιχθυοπωλείο Τζεφριού)
———> Θα κατευθυνθεί πίσω από το Κάστρο περιμετρικά ( ονομαζόμενη ως «Χώρα» σε ένα ειδυλλιακό φυσικό τοπίο ) περνώντας την ιστορική πύλη που βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Στάδιο της Βόνιτσας
———> θα συνεχίσουν προς την παραλία της Βόνιτσα όπου θα περάσουν πάλι από την εκκίνηση του Άκτιου Δρόμου με κατεύθυνση την παραλία της Βόνιτσας ( οδό Εμμανουήλ Δεληγιώργη) .
———> Στην ταβέρνα του Άρη θα στρίψουν αριστερά προς το άλσος της Σάλτινης
———> θα κάνουν τον γύρω της Κουκουμίτσας ( το νησάκι που ενώνεται με γέφυρα με την Σάλτινη )
———> Θα επιστρέψουν από τον ίδιο δρόμο ( ΣΑΛΤΙΝΗ – ΟΔΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ ) στον τερματισμό που είναι μπροστά από το Δημαρχείο ( στο σημείο που έγινε η εκκίνηση ) .

Αναλυτικά ο δρόμος των 1000 μέτρων

Ο αγώνας θα είναι 1000 μέτρων και θα ξεκινήσει στις 09.00 πμ την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ( τα παιδιά θα πρέπει να συγκεντρωθούν από τις 08.30 για να παραλάβουν νούμερα ).
Ο αγώνας των 1000 μέτρων είναι για παιδιά Β-Γ-Δ-Ε-ΣΤ ( μπορεί να πάρουν μέρος και παιδιά Α δημοτικού ,αλλά και νήπια με την ευθύνη και την επιτήρηση των γονέων )
———> Εκκίνηση στις 09.00 πμ ακριβώς από την πλατεία Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας στην Βόνιτσα ( το σημείο είναι ο τερματισμός του Άκτιου Δρόμου).
———> θα κατευθυνθούν προς την Μαρίνα στην παραλίας της Βόνιτσας ( προς καφετέριες ) και εκεί θα ανέβουν αριστερά τον δρόμο που οδηγεί στο γήπεδο ( περιμετρικά του Κάστρου Βόνιτσας ) .
———> Στο ύψος του club Hora Paradiso θα στρίψουν δεξιά στον παραλιακό χωματόδρομο για να επιστρέψουν και να τερματίσουν στον τερματισμό του Άκτιου Δρόμου.
Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, μπάρες δημητριακών από τον χορηγό του Άκτιου Δρόμου την «ΚΟΡΠΗ » και ισοτονικά για όλους τους αθλητές.
Θα υπάρχουν μετάλλια και δίπλωμα συμμετοχής για όλους τους αθλητές και στις 12.00 μμ θα γίνει η βράβευση των 3ων πρώτων νικητών σε άντρες , γυναίκες για τα 5000 και των αγοριών , κοριτσιών για τα 1000 μέτρα

sinidisi.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

“Έφυγε” Απρόσμενα Από Τη Ζωή Ο Νίκος Τσακάλης Αντιδήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας

Τροχαίο Στο Λεσίνι – Νεκρή Μητέρα Τριών Παιδιών

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας