ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς ενεργό μέτωπο τα Κύθηρα – Στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η φωτιά στα Κύθηρα και στα νότια του νησιού κοντά στη Μονή Μυρτιδίων και στα Σταθιάνικα, που μέχρι το πρωί ήταν ενεργή, ενώ πλέον εντοπίζονται μόνο μικροεστίες εντός του καμένου.

Στην Πυροσβεστική είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι και εκμεταλλεύονται την ευεργετική άπνοια με συνεχείς ρίψεις νερού από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις, καθώς η πρόγνωση του καιρού που έχουν από την ΕΜΥ για σήμερα το πρωί για τα Κύθηρα προβλέπει ασθενείς, μεταβλητούς ανέμους σε διευθύνσεις, εντάσεως έως 3 μποφόρ και μετά το μεσημέρι αναμένεται να ενισχυθούν ελαφρά. Άρα στην Πυροσβεστική θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν αυτό το χρονικό διάστημα και να ελπίζουν το απόγευμα ότι δεν σημειωθούν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, στο νότιο μέτωπο εκκενώθηκαν οι οικισμοί, Καλοκαιρινές, Μελισσάρι, και Πιτσινιάνικα με πρωτοβουλία των ίδιων των κατοίκων, ενώ χθες από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Αστυνομία, αποφασίστηκε να εκκενωθεί προληπτικά η ιστορική Ιερά Μονή Μυρτιδίων από τους 27 μοναχούς και προσκυνητές που βρίσκονταν σε αυτή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν διέτρεξε πάντως κίνδυνο η Μονή καθώς στο σημείο είχαν στήσει περίμετρο τα οχήματα.

Χωρίς ενεργές εστίες είναι από χθες και το βόρειο μέτωπο της πυρκαγιάς στα Δόκανα και προς Μητάτα, δηλαδή το πύρινο μέτωπο που πέρασε από τους Αραιούς, οι οποίοι εκκενώθηκαν το Σάββατο με οργανωμένο τρόπο και απόφαση του Δημάρχου.

Περισσότερα από 20.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης έχουν καεί από την Παρασκευή.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το θέμα – News247.gr