ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν μπορεί να περιορίσει την φωτιά στα Κύθηρα η Πυροσβεστική – Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους

Φωτιά στα Κύθηρα

Για τρίτο 24ωρο φλέγονται τα Κύθηρα με την κατάσταση στο νησί να παραμένει τραγική και ανεξέλεγκτη. Η μεγάλη πυρκαγιά δεν έχει περιοριστεί τόσο ώστε να θεωρείται καλή η εικόνα, ενώ οι κάτοικοι φωνάζουν όπως μπορούν την αγωνία για τις περιουσίες τους προς τους υπευθύνους, τα λάθη των οποίων, όπως φαίνεται, στοίχισαν πολύ.

Πλέον το βράδυ της Κυριακής, αφού είχε εκκενωθεί νωρίτερα η Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, η φωτιά είχε περιοριστεί στα νοτιοδυτικά του νησιού, όπου πάντως καίει αναξέλεγκτα. Οι πυροσβέστες μάχονταν για τρίτη νύχτα με τις φλόγες, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, ενώ σύσσωμο το νησί δεν έχει παρά μόνο ευχαριστίες για την προσπάθειά τους.

«Το μισό νησί έχει καεί, η καταστροφή είναι μεγάλη! Έχουν καεί κτήματα και ζώα!
«Το μισό νησί έχει καεί, η καταστροφή είναι μεγάλη! Έχουν καεί κτήματα και ζώα!

Ήμασταν στο έλεος του Θεού. Στο νησί δεν υπήρχε κανείς. Ομάδες πυροσβεστών μαζί με εθελοντές έσωσαν τα σπίτια μας. Οι περιοχές είναι δύσβατες και δεν μπορούν εύκολα να ελεγχθούν», έλεγε την Κυριακή το μεσημέρι κάτοικος των Κυθήρων.

«Το μισό νησί έχει καεί, η καταστροφή είναι μεγάλη. Έχουν καεί κτήματα και ζώα. Ευτυχώς σπίτια δεν έχουν καεί γιατί την σβήνουν γύρω-γύρω την φωτιά. Τώρα σβήνουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα. ”Κρανίου τόπος” το νησί μας. Από εκεί που ξεκίνησε η φωτιά ήταν ένα χωράφι με ένα χαμηλό χόρτο, δεν είχε ψηλά δέντρα και πυκνή βλάστηση. Πιστεύω άργησαν τα εναέρια μέσα, όπως και χθες πάλι άργησαν, είμαστε παραμελημένοι νομίζω», δηλώνει η κυρία Τζίμα, επίσης κάτοικος Κυθήρων.

Διαβάστε περισσότερα στο Protothema.gr