ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Γκρέμισαν νεοκλασσικό στη Ναύπακτο με ιστορία 100 χρόνων

Πήρε άδεια κατεδάφισης με την διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς να περάσει από αρχιτεκτονική επιτροπή και αρχαιολογία.

Μια απίστευτη εξέλιξη είχε για την ιστορία και την φυσιογνωμία της πόλης, το γκρέμισμα ενός ιστορικού νεοκλασσικού κτηρίου στη Ναύπακτο με ιστορία πάνω πάνω από 100 χρόνων το Σάββατο το πρωί. Την επιμέλεια της κατεδάφισης είχε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς ο οποίος μάλιστα είχε καλέσει και φιλικό του μέσο ενημέρωσης να καταγράψει το γεγονός.

Ένα κτήριο που κάποιοι θεωρούσαν πως τους χαλάει τα επενδυτικά σχέδια καθώς ήταν παλιό και μισογκρεμισμένο, έπεσε χωρίς να πάρει εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πήρε άδεια με την διαδικασία του κατεπείγοντος ως επικίνδυνο κτήριο και έτσι δεν χρειάστηκε να περάσει από αρχιτεκτονική επιτροπή και αρχαιολογία, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η κατεδάφισή του «Σαββατιάτικα» .

Το κτήριο θεωρήθηκε ως ετοιμόροπο ενώ στις περισσότερες πόλεις του κόσμου, τέτοια κτήρια έχουν την προστασία της πολιτείας.

Η πόλη της Ναυπάκτου είναι χαρακτηρισμένη ως παραδοσιακός οικισμός και έχει ειδικό πολεοδομικό καθεστώς. Για κάθε επέμβαση που γίνεται στον παραδοσιακό οικισμό, πρέπει να πάρει έγκριση και από την αρχιτεκτονική επιτροπή, ενώ το συγκεκριμένο κτήριο λόγω της παλαιότητάς του χρειαζόταν έγκριση και από την αρχαιολογία.

Μέχρι στιγμής ο σύλλογος αρχιτεκτόνων της πόλης δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση, παρά το ότι οι αρχιτέκτονες της πόλης δεν φαίνεται να συμφωνούν με αυτήν την εξέλιξη.

Με το κτήριο αυτό μεγαλώνει ο αριθμός των ιστορικών κτηρίων που εξαφανίστηκαν από την πόλη την τελευταία 30ετία!

 

Πηγή: Γκρέμισαν νεοκλασσικό στη Ναύπακτο με ιστορία 100 χρόνων – npress.gr