ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι αποκριές στην Δυτική Ελλάδα

Οι αποκριές στην Δυτική Ελλάδα

 

Πατρινό Καρναβάλι 2018

Το Πατρινό Καρναβάλι έκανε πάταγο και απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο τους λόγους για τους οποίους μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στις καρδιές όλων.

Την κήρυξη της λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 έκανε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης,

Μετά την φαντασμαγορική καύση του Καρνάβαλου και τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα δράση ανέλαβε το συγκρότημα των 15:50, η αθηναϊκή μπάντα αποτελούμενη από τους Ρουσσέτο Δημητρόγλου- κιθάρες, Τάσο Σταύρακα –πλήκτρα, Μηνά Τσίγκο-φωνή, Ιωσήφ Μοσχόπουλο –φωνητικά και κιθάρα, Γιάννη Κωστή-μπάσο και Χαράλαμπο Γρυπαίο-τύμπανα με τη συμμετοχή της Γιούλης Ασημακοπούλου, που έδωσε συναυλία και ανέλαβε το τελευταίο μεγάλο πάρτι του Πατρινού Καρναβαλιού με τους ροκ ήχους τους αλλά και το ευρύτατο ρεπερτόριό τους. Τους συνόδεψαν σε κάποια κομμάτια με τη χορευτική τους παρουσία μέλη της σχολής χορού Keep Dancing της Μίνας Παναγιωτοπούλου. Την τελετή της λήξης σχεδίασαν οι Τώνια Κοκοβίκα και Ασπασία Παϊζη

Το γλέντι συνεχίστηκε στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης μέχρι πρωίας.

Ήταν η ιδανική κορύφωση της μεγάλης γιορτής και η πιο ελπιδοφόρα έναρξη της επόμενης.

Περισσότερα στο patrastimes.gr

Αμφιλοχία αποκριά 2018

Ολοκληρώθηκαν πρίν λίγο οι αποκριάτικες εκδηλώσεις 2018 με το κάψιμο του Βασιλιά καρνάβαλου με πολύ κόσμο και φέτος απο τις γύρω περιοχές με πολύ κέφι χορό και με το παραδοσιακό γαιτανάκι απο το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας στην κεντρική πλατεία της πόλης μας!!

Περισσότερα στην Εθελοντική Ομάδα Αμφιλοχίας

Επαχτίτικο Καρναβάλι ή  Καρναβάλι της Ναυπάκτου


Ξέφρενοι χοροί στο 33ο Μεσολογγίτικο καρναβάλι

Για άλλη μια χρονιά διοργανώθηκε το Μεσολογγίτικο καρναβάλι αποσκοπώντας στο να βοηθήσει ντόπιους και ξένους να ξεδώσουν και να γλεντήσουν με την ψυχή τους.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα και συμμετείχαν αρκετοί καρναβαλιστές που εντάσσονταν σε πέντε γκρουπ. Χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους μαζί τους για να χορέψει και να διασκεδάσει σε ένα ντελίριο κεφιού που θα συνεχιστεί μέχρι πρωϊας στα.. ξενυχτάδικα της πόλης.

Τα πέντε γκρουπ ήταν:

  1. ΚΟΚΟμπλόκο
  2. Uncle Sam
  3. Που πάει ο Ποπάι
  4. Εσκο(ι)μώοι
  5. Γοργόνες & μάγκες

Πάντως κατά γενική ομολογία το καρναβάλι χρήζει ριζικού φρεσκαρίσματος εάν θέλουμε να επιβιώσει σε εποχές δύσκολες, όπου τόσο οι οικονομικές δυνατότητες όσο και η διάθεση για ξεφάντωμα λιγοστεύουν. Προς τούτο χρειάζονται νέοι άνθρωποι που θα το ανανεώσουν, οικονομικοί πόροι και διαφήμιση ώστε να προσελκυθεί κόσμος.

Σε όσους συμμετείχαν ευχόμαστε και του χρόνου.

Περισσότερα στο Aixminews.gr

Φαρομανητά 2018: Το Λευκαδίτικο Καρναβάλι

Οι ευρηματικές ιδέες, τα υλικά, ο συνδυασμός των υλικών, τα χρώματα, τα αξεσουάρ, το μακιγιάζ, η φαντασία και ο παλμός των πολυάριθμων καρναβαλιστών ανεβάζουν τον πήχη των Φαρομανητών ολοένα και ψηλότερα. Οι καρναβαλικές ομάδες που συμμετέχουν στα “Φαρομανητά” αφιερώνουν πολύ χρόνο και εξαντλούν τη δημιουργικότητά τους παρουσιάζοντας κάθε φορά ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Φέτος είδαμε και σάτιρα των κακώς κειμένων της καθημερινότητας αφού η Καρυά εμπνεύστηκε από το πρόβλημα των ανεπιτήρητων βοοειδών και οι Τσουκαλάδες από την έλλειψη νερού. Οι θεατές απόλαυσαν την παρέλαση και το κέφι χτύπησε κόκκινο.

Στα θετικά τα σχοινιά και οι κορδέλες που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία και η συνεχής δυνατή και ωραία μουσική σε όλο τον πεζόδρομο καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Δείτε περισσότερα στο mylefkada.gr

Μάγεψε και φέτος το Ζακυνθινό Καρναβάλι

Κέφι, εκτός από τους χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετείχαν φέτος στα πληρώματα του Ζακυνθινού καρναβαλιού, φαίνεται πως είχε και ο καιρός. Η συννεφιασμένη Κυριακή μπορεί να μην εμπόδισε σε τίποτα για να ξεδιπλωθεί ένα από τα πιο αυθεντικά, δημιουργικά και δυναμικά κομμάτια του Ζακυνθινού Καρναβαλιού. Το σημαντικότερο ήταν πως κέρδισε όπως ήταν αναμενόμενο τις εντυπώσεις και κατάφερε για μια ακόμη χρονιά να συντονίσει την πόλη μας στον παλμό των μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών. Όπου και να έστρεφες το βλέμμα σου το χαμόγελο και το κέφι γινόταν ήλιος και φώτιζε εκτυφλωτικά κάνοντάς σε να νιώσεις τη χαρά της ζωής και να γεμίσεις ελπίδα για το αύριο. Για αυτό και το “χαράτσι” που έβαλαν στη μιζέρια και τα προβλήματα έφερε σημαντικά αποτελέσματα.

Περισσότερα στο imerazante.gr

Το πιο κεφάτο καρναβάλι έγινε στο Ληξούρι

Το Καρναβάλι του Ληξουρίου ήταν για μία ακόμη χρονιά το πιο μεγάλο και κεφάτο καρναβάλι της Κεφαλονιάς. Η μεγάλη παρέλαση έγινε εχθές το μεσημέρι στην κατάμεστη από κόσμο παραλιακή του Ληξουρίου με τη συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών που γέμισαν με χρώμα και ζωντάνια την ατμόσφαιρα. Και μάλιστα μέσα σε μία από τις, κατά γενική ομολογία, πιο υποτονικές Αποκριές των τελευταίων χρόνων.

Περισσότερα στο kefalonitikanea.gr