ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικολογική Δυτική Ελλάδα: «Εθελοντική προσφορά και συνεννόηση χρειάζεται για τα αδέσποτα»

Στην Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων αναφέρθηκε η Οικολογική Δυτική Ελλάδα, όπου σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι:

«Τιμάμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων. Μια μέρα που ανήκει κυρίως στα ζώα συντροφιάς, και ιδίως τα πιο άτυχα από αυτά, τα αδέσποτα, παρότι, ας μην ξεχνάμε, ότι τα άγρια ζώα δέχονται βαρύτερα πλήγματα και όχι λίγα τείνουν να εξαφανιστούν.

Για τα αδέσποτα ζώα η εμπειρία έχει δείξει ότι μετά την άριστη λύση, που είναι η υιοθεσία τους, ακολουθεί η λύση της φροντίδας σε οργανωμένους κατάλληλους χώρους που λειτουργούν με συνεργασία των Δήμων με τις φιλοζωικές οργανώσεις, τουλάχιστον εκείνες που έχουν πείσει για τη υπευθυνότητά τους.

Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα, έχοντας υπόψη προβλήματα και δυσάρεστες για το πολιτισμό μας εικόνες σχετικά με την τύχη των αδεσπότων, καθώς και τη δυσχέρεια που έχουν οι Δήμοι στο να βρουν εργολάβους για την φροντίδα των ζώων αυτών,  τόσο στην Πάτρα όσο και σε άλλες πόλεις της περιφέρειάς μας, υπενθυμίζει και τιμά την αναντικατάστατη προσφορά των φιλοζωικών οργανώσεων.

Απευθύνουμε έκκληση στους Δήμους  να συνεργάζονται μαζί τους κατά προτεραιότητα αποφεύγοντας γραφειοκρατικές πρακτικές και να τους παρέχουν χώρους και οικονομική υποστήριξη. Μόνο έτσι θα παύσουν οι άκαρποι διαγωνισμοί για τη φροντίδα των αδεσπότων και τα ζώα αυτά θα έχουν μια αξιοπρεπή φροντίδα, με παράλληλη επίλυση και των προβλημάτων που ενδέχεται να προκαλούν».

Πηγή: patrisnews.gr