ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

Δελτίο Τύπου: Δημιουργία ΙΕΚ γαλακτοκομίας και τυροκομίας στην Αμφιλοχία – ” Κάλλιο αργά παρά ποτέ…”

Φαίνεται να “ωρίμασε” το αίτημα για την δημιουργία ΙΕΚ γαλακτοκομίας και τυροκομίας στην Αμφιλοχία στους κόλπους της δημοτικής πλειοψηφίας της πόλης μας… και πολύ πιθανόν να είναι θέμα προς συζήτηση και για λήψη απόφασης σε ένα από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια!

Μετά από έντονες πιέσεις και ανάδειξη του ζητήματος πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο , συνεχή αρθρογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του νομού μας από την δημοτική μας παράταξη ” Κίνηση ενεργών πολιτών για την ανατροπή και την αναγέννηση” το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Ως δημοτική παράταξη ήρθαμε σε επαφή το προηγούμενο διάστημα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες και με τον Γ.Γ της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας κ. Παυσανία Παπαγεωργίου και έχουμε την διαβεβαίωση ότι αποτελεί μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία και θα πρέπει να προχωρήσει.

Παράλληλα ήταν ένα χρόνιο αίτημα συλλογικών φορέων του Δήμου Αμφιλοχίας και του νομού μας, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Αμφιλοχίας και η Β ΕΛΜΕ Αιτ/νιας, που με συνεχή υπομνήματα τονίζανε εδώ και χρόνια την αναγκαιότητα ίδρυσής του. Υπάρχει άλλωστε και το ΦΕΚ 945/2014 με ημερομηνία 7 Απριλίου 2014 και οι αντίστοιχες κοινές υπουργικές αποφάσεις των υπουργών Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την δημιουργία του ΙΕΚ στην Αμφιλοχία.

Δυστυχώς όμως, από έλλειψη πολιτικής βούλησης και λόγω της λαθεμένης και καταστροφικής πολιτικής αντίληψης της Δημοτικής Αρχής ” ό,τι δεν αποτελεί δική μας πρόταση το θάβουμε” το θέμα είχε αφεθεί και τώρα επανήλθε μετά από τις έντονες παρεμβάσεις μας ως δημοτική παράταξη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Βαγγέλης Τσούκας
Κώστας Μπεκατώρος
Αντρέας Μυλωνάς