ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Στην 29η Reggata Φιλίας η Αιτωλοακαρνανία και η 2η Αναπτυξιακή Έκθεση του Δήμου Μεσολογγίου

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας επιμένοντας στην στρατηγική ΜΑΖΙ, ΤΟΠΙΚΑ ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, στηρίζοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά της κοινές Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Ι.Π. Μεσολογγίου, συμμετέχει στη συνδιοργάνωση της 2ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών & Προϊόντων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Θέτοντας όμως ως πρωταρχικό στόχο την αναβάθμιση του Θεσμού, την αύξηση της τουριστικής κίνησης, την προβολή του τουριστικού προϊόντος και της εξωστρέφειας των Αιτωλοακαρνανικών προϊόντων, συμπεριέλαβε στο επίσημο καλεντάρι και στο ημερολόγιο πλοήγησης της εξαιρετικά δημοφιλούς Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Δράσης “Appuntamento in Adriatico e Ionio”, ως σταθμό, την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και την 2η Αναπτυξιακή Έκθεση Μεσολογγίου.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ως μέλος της Ευρωμεσογειακής Assonautica συμμετέχει στην 29η Reggata Φιλίας “Appuntamento in Adriatico e Ionio” και θα φιλοξενήσει για 3 ήμερες 20 Ιστιοπλοϊκά Σκάφη μαζί με τα πρώματά τους, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, διοργανώνοντας κοινές Αναπτυξιακές δράσεις. Για 6η φορά τα τελευταία 10 χρόνια, η πανέμορφη ακτογραμμή και τα γραφικά λιμανάκια του Νόμου Αιτωλοακαρνανίας συμπεριλαμβάνονται επίσημα στο ημερολόγιο πλοήγησης της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Δράσης που λαμβάνει χώρα σε όλη την Αδριατική και το Ιόνιο διασχίζοντας τις ακτογραμμές της Ιταλίας, Κροατίας, Βοσνίας, Μαυροβουνίου, Αλβανίας και Ελλάδος.

Είναι η πολλοστή φορά που η Reggata Φιλίας φτάνει στην Αιτωλοακαρνανία και το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα της μακράς παρουσίας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σε διακρατικές δράσεις της Ελλάδας με τη γειτονική Ιταλία και λοιπές χώρες που βρέχονται από την Αδριατική και το Ιόνιο και που έχουν ως στρατηγικό στόχο την ανάδειξη του τομέα του Ιστιοπλοϊκού Τουρισμού και του Τουρισμού Σκαφών Αναψυχής, σε συνδυασμό με την προώθηση του γαστρονομικού πλούτου, των προϊόντων αριστείας του αγροδιατροφικού τομέα, την εν γένη εξωστρέφεια και τουριστική προβολή των παράκτιων περιοχών και της Ιστορίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

sinidisi.gr