ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

4η Ποδηλατοδρομία στον Ορεινό Βάλτο 2017

4η Ποδηλατοδρομία στον Ορεινό Βάλτο 2017
4η Ποδηλατοδρομία στον Ορεινό Βάλτο 2017

Η Νεολαία Θυάμου Αιτωλοακαρνανίας πιστή και φέτος στην Αυγουστιάτικη ποδηλατοβόλτα της σε καλεί να γίνεις μέρος της παρέας της.

Η πορεία του ταξιδιού μας θα ακολουθήσει την περσινή επιτυχημένη διαδρομή.Το καταπράσινο τοπίο ανταμείβει τον ποιο απαιτητικό και η μαγεία της φύσης σε καθηλώνει. Απόκρημνοι βράχοι, καταπράσινα δάση θα είναι συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας. Η σπανιότητα της περιοχής αναδεικνύεται καθώς ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 (προστατευόμενη περιοχή με σπάνια είδη πουλιών και ζώων).

Σημείο εκκίνησης θα είναι ο ναός της Αγίας Σωτήρας-Σβάρνα, όπου το ταξίδι ξεκινά. Θα κατευθυνθούμε προς το ιστορικό χωριό Περδικάκι, γνωστό και ως «Σακαρέτσι», στο οποίο στα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας δεν εγκαταστάθηκε τούρκικη φρουρά, ενώ μεγάλη ήταν η συμβολή του χωριού στην Επανάσταση του 1821. Απαραίτητη στάση θα γίνει για να αγναντέψουμε την κοιλάδα του Αχελώου, καθώς θα κινούμαστε παράλληλα στις όχθες του, σε αρκετό μέρος της διαδρομής.- Ο Αχελώος, γνωστός και ως Ασπροπόταμος, είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας-. Στην συνέχεια ο δρόμος μας οδηγεί στο χωριό Εμπεσός, γνωστό στους λάτρεις του αλεξίπτωτου πλαγιάς (parapente).

Η διαδρομή μας θα ολοκληρώσει το ταξίδι της στο χωριό μας τον Θύαμο, όπου θα ξεκουραστούμε και θα απολαύσουμε μικρές γευστικές απολαύσεις του τόπου μας και όχι μόνο. Το υψόμετρο θα αγγίξει τα 1271 μέτρα, ενώ η διαδρομή είναι περίπου 36χλμ και χωρίζεται σε 16χλμ χωματόδρομο και 23χλμ άσφαλτο.

Σε περιμένουμε να γίνεις μέρος της παρέας μας, ετοίμασε το ποδήλατο σου και έλα μαζί μας να σε γνωρίσουμε και να μας γνωρίσεις κι εσύ.

Ραντεβού στην πλατεία του Θυάμου στις 12/08/2017 και ώρα 07:00 π.μ.
Σημείο εκκίνησης, με τα ποδήλατα η Αγία Σωτήρα στις 08:00 π.μ. και τερματισμός πίσω στο χωριό μας.
Σας θέλουμε και φέτος όλους μαζί μας. Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε και ενισχύεται την προσπάθεια μας.

Οι διοργανωτές, Νεολαία Θυάμου Αιτωλοακαρνανίας

Απαραίτητη φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ

Σελίδα εκδήλωσης

Σελίδα διοργάνωσης

Διαδρομή