ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

Ενίσχυσε τη προπόνηση σου για απώλεια βάρους από τον Γιώργο Σαζακλή

απώλεια βάρους
απώλεια βάρους

απώλεια βάρους

απώλεια βάρους – Πολλοί από τους αναγνώστες μας, μας γράφουν ότι αναζητούν κάτι που θα αυξήσει το μεταβολισμό τους ώστε να χάσουν περισσότερο ή και ποιο γρήγορα βάρος. Αυτό το θέμα θα το αναλύσει ο personal trainer, Γιώργος Σαζακλής και κάθε μήνα θα είναι μαζί μας για να μας κατευθύνει για κάτι διαφορετικό. (απώλεια βάρους)

Στη σημερινή κοινωνία που ζούμε με τόσο γρήγορους ρυθμούς, οι περισσότεροι ψάχνουν κάτι γρήγορο και λίγες φορές την εβδομάδα, λέει ο Γιώργος Σαζακλής. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Δεν υπάρχει η σούπερ τροφή που θα κάνει τον μεταβολισμό μας να “πιάσει φωτιά”. Συχνά μου λένε για μια υπερτροφή, ένα βότανο, ένα λάδι κ.λ.π που υπόσχεται θαύματα. Δεν υπάρχουν μαγικές τροφές και αν υπάρχει κάτι που θα αυξήσει το μεταβολισμό μας , αυτό θα πρέπει να γίνεται με μια συνολική προσπάθεια. Δηλαδή, αφού η διατροφή μας είναι προσεγμένη, κάνουμε καλή λειτουργική προπόνηση , τότε ίσως μας βοηθήσει σε ένα ελάχιστο ποσοστό που θεωρώ αμελητέο.

Πάμε τώρα να δούμε τι γίνεται σχετικά με τη προπόνηση.  Αρχικά, θέλοντας να ξεφορτωθούμε το περιττό μας βάρος “χτυπιόμαστε” στο γυμναστήριο 6 μπορεί και 7 φορές την εβδομάδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην αφήνουμε το σώμα μας να ανακάμψει και εκτός ότι είμαστε επιρρεπής σε τραυματισμούς, η διαδικασία μείωση βάρους σαμποτάρετε γιατί το σώμα μας, ο οργανισμός μας, ο μεταβολισμός μας συνηθίζει εύκολα και χρειάζεται αλλαγές και ενώ νομίζετε ότι έχετε χάσει βάρος, στην ουσία έχετε απώλεια μυικής μάζας.

Προσπαθώ οι προπονήσεις μου να είναι όσο το δυνατόν ποιο λειτουργικές γίνεται για τον καθένα.  Ενημερώνομαι για την εργασία τους, πόσες ώρες δουλεύουν και πόσες ώρες θέλουν να διαθέσουν για προπόνηση. Έτσι μπορώ και βγάζω το ατομικό πρόγραμμα του καθενός.  Το μεγαλύτερο ποσοστό, έρχεται για 3 συνεδρίες την εβδομάδα, έτσι τα προγράμματα τα αλλάζω για να μην συνηθίζει το σώμα,  φτιάχνω ένα πρόγραμμα μαζί με τα βάρη τους αλλά στοχεύω σε  καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις αυτές.. δυναμώνουν  καρδιά, πνεύμονες και γενικότερα όλο το καρδιοαναπνευστικό σύστημα. 

Προτιμώ να βάλω ασκήσεις που θα πιάσουν όλο το σώμα , έτσι σας προτείνω να βάλετε σχοινάκι, squats με βάρη, βυθίσεις τρικεφάλων σε πάγκο ή σε μια καρέκλα, αντίστροφη κωπηλατική, κάμψεις και burpees. Ολοκληρώστε τη κάθε άσκηση για 45′-60′ δευτερόλεπτα και αφού ξεκουραστείτε για ένα λεπτό, συνεχίστε για 4 γύρους.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να ανέβουν οι καρδιακοί παλμοί. Μην το παρακάνετε βέβαια, προσπαθήστε να τους κρατήσετε από 120-150 ανά λεπτό.

Τέλος, σωστό αδυνάτισμα χωρίς διατροφή δεν γίνεται! Κάντε την προσπάθεια σας ολοκληρωμένη!

Fitsteps Tips 

Τον Personal Trainer Γιώργο Σαζακλή  θα τον βρείτε στην ιστοσελίδα του, www.giorgossazaklis.gr

Fitsteps.gr – Αθλητικό Blog με θέματα γυμναστικής, διατροφής, υγείας και ευεξίας

Πηγή: Fitsteps.gr

Επιστροφή