NEWS ΤΕΧΝΗ

Ξένοι και Έλληνες συγγραφείς στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 19:00

Εταιρεία Συγγραφέων
Εταιρεία Συγγραφέων

H Εταιρεία Συγγραφέων & το Συμβούλιο Τριών Θαλασσών Συγγραφέων και Μεταφραστών (Three Seas Writers’ and Translators’ Council = TSWTC) σας προσκαλούν σε κοινή εκδήλωση τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:00 η ώρα, στο Βιβλιοπωλείο Επί Λέξει (Ακαδημίας 32 & Λυκαβηττού, Αθήνα).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η πολύγλωσση συλλογική έκδοση Wayfarers (Verlag Expeditionen, 2017) από εργαστήριο με θέμα «Τι είναι παράξενο μέσα μας» που διοργάνωσαν η Ένωση Συγγραφέων Αμβούργου & το Συμβούλιο Τριών Θαλασσών στη Ρόδο, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση στα αγγλικά με συνοπτική διερμηνεία στα ελληνικά.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι συγγραφείς Λίλυ Εξαρχοπούλου, Uwe Friesel (πρώην πρόεδρος της ενοποιημένης Εταιρείας Γερμανών Συγγραφέων), Gino Leineweber (πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Αμβούργου & πρόεδρος του Συμβουλίου Τριών Θαλασσών) και Dalia Staponkute, που επίσης θα αναφερθεί στο μεταφρασμένο από τα λιθουανικά βραβευμένο βιβλίο της Από τις δύο διαλέγω την τρίτη. Η μικρή μου Οδύσσεια (Νεφέλη, 2017), ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Χουλιάρας (πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων).

Η συμβολή της Εταιρείας Συγγραφέων και άλλων ελληνικών και ξένων φορέων υπήρξε καθοριστική για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Τριών Θαλασσών [Αιγαίου, Βαλτικής & Ευξείνου Πόντου] Συγγραφέων & Μεταφραστών παράλληλα προς τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών στη Ρόδο.

Χορηγοί της Εταιρείας Συγγραφέων είναι ο ΟΣΔΕΛ και τα Ιδρύματα Κώστα & Ελένης Ουράνη και Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών.

artspr
artspr

Στέφανος Χουτρίδης

Τηλ. & Fax: +30 210 7212307

Πτολεμαίων 4, 11635 Αθήνα