NEWS ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΕΧΝΗ

Εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου η «Προσφορά ΙΙΙ»

Εγκαινιάστηκε εχθές η τρίτη ενότητα με έργα – δωρεές που προσέφεραν στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου σημαντικοί Έλληνες εικαστικοί. Πλήθος κόσμου παρευρέθησαν στην Πινακοθήκη για να θαυμάσουν έργα τέχνης δημιουργών όπως (αλφαβητικά): Αρκουμάνη Λένα, Αρτίκος Βασίλης, Βάρσος Δημήτρης, Γαϊτης Γιάννης, Γιακουμάτου Στέλλα, Γιαλούρης Νικόλαος, Γιανέλλου Γεωργία, Γιαννακόπουλος Λεωνίδας, Γιαννουκάκης Δημ., Γιολδάσης Σπύρος, Γκαλτέμης Χριστόδουλος, Γκρόζος Γρηγόρης, Γουσέτη Φωτεινή, Δαββέτας Δημοσθένης, ΔεληγιάννηΠατρίτσια, Ζουμπουλάκης Πέτρος, Θεριανός Σωτήρης, Κάπρου Ελένη, Κομιανού Άρια, Κουτσοσπύρου Μαρίνα, Λάλος Θοδωρής, Μηλιώτης Δημήτρης,Μπέη Εύα, Μυταράς Δημήτρης, Πανουκλιά Ελένη, Παπαμιχαλόπουλος Κων/νος, Πίτταρη-Πάγκαλου Ελένη, Πολυμέρης Μανώλης, Προβατίδου Μαρίνα, Σανταμούρης Χρήστος, Σαραντοπούλου Χριστίνα, Σιμάτος Χρίστος, Σκαπετούλια Κων/να, Σπυρόπουλος Γιάννης, Σταθοπούλου Ουρανία, Στραβοράβδης Πέτρος, Συμβουλίδης Ορέστης, Τσεριώνης Γιώργος,Τσόκλης Κώστας, Τσώρης Απόστολος, Φίλιου Ιωάννα, Φραγκούλης Λεωνίδας,Χαρακτινού Άννα, Χατζή Μαρία, Χρηστίδης Δημήτρης.

Οι προηγούμενες δύο εκθέσεις παρουσιάστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και Απρίλιο αντίστοιχα. Οι δωρεές – προσφορές περιλαμβάνουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής, χαρακτικής, φωτογραφίας και video.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε: «πρόκειται για δωρεές καλλιτεχνών και συλλεκτών Είναι μεγάλη τιμή που οι άνθρωποι αυτοί εμπιστεύονται τον Δήμο Αγρινίου και την πινακοθήκη. Ο Δήμος Αγρινίου μπαίνει στο «κάδρο» των πόλεων που διαθέτουν εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης που η αξία τους είναι ανεκτίμητη. Κάνουμε βήματα μπροστά. Ευχαριστώ τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή και όσους προσπάθησαν. Θέλω να πω ότι είναι προσπάθεια που ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και εμείς την συνεχίζουμε και την κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη και σπουδαία».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Χρήστος Γρουφαλής τόνισε: «αυξάνεται ποιοτικά η συλλογή της Πινακοθήκης. Οι καλλιτέχνες έχουν σημαντική προσφορά και διαδρομή στην χώρα μας και αυτό με χαροποιοί. Έχουν συγκεντρωθεί περίπου 115 έργα εικαστικών καλλιτεχνών απ όλη την Ελλάδα σε διάστημα περίπου 3 χρόνων. Είναι άθλος πιστεύω αν λάβουμε υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες».

Περισσότερα ΕΔΩ