NEWS ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Όσπρια: Ποιο όσπριο έχει περισσότερη πρωτεΐνη?

Όσπρια

Όσπρια: Πραγματικός θησαυρός τα όσπρια για την υγεία μας και θα πρέπει να είναι βασική τροφή της διατροφής μας, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα! Σήμερα όμως θα δούμε ποιο από τα όσπρια είναι πιο “δυνατό”!

Ανάμεσα στα γνωστά φακές, φασόλια, μαυρομάτικα, κόκκινα φασόλια, χάντρες, γίγαντες, ρεβύθια, φάβα αυτό που παίρνει τη πρώτη θέση είναι τα λευκά φασόλια! Με 25% γρ πρωτεΐνης αν και ατελής, διότι δεν περιέχουν το αμινοξύ κυστεΐνη που όμως εύκολα γίνεται μια πλήρη πηγή  πρωτεΐνης εάν τα συνδυάσουμε με δημητριακά, με ασπράδια, με τυρί cottage, μαύρο ψωμί. Οι υδατάνθρακες των φασολιών είναι περίπου 49% και ο γλυκαιμικός τους δείκτης από 27-42% που τα καθιστά μια καλή τροφή για την πρόληψη του διαβήτη. Τα λιπαρά τους είναι κυρίως ακόρεστα και πολύ χαμηλά λιγότερα από 2%.

Λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν έχουν πολλές ιδιότητες : σύμμαχός μας στη καλή λειτουργία της καρδιάς και της μείωσης της χοληστερίνης, μειώνουν το κίνδυνο για καρκίνο, αποτρέπουν τα φαινόμενα της δυσκοιλιότητας και φυσικά στο αδυνάτισμα!

Μπορείτε να τα μαγειρέψετε με διαφορετικούς τρόπους, σούπα, συνοδευτικά σε σαλάτες, στο φούρνο!

Fitsteps Tips

Για να γίνουν ένα πλήρης γεύμα τα φασόλια καταναλώστε μία μερίδα φασολιών με cottage cheese, ασπράδια και λίγο ψωμί!

Fitsteps.gr – Αθλητικό Blog με θέματα γυμναστικής, διατροφής, υγείας και ευεξίας