ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των κομμάτων για το 2018

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το 2017, παρά τις δυσκολίες και τη σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης και της διαπλοκής, τέθηκαν οι βάσεις για την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, κι έγιναν αποφασιστικά βήματα για την επόμενη μέρα.

Παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, και τις συνθήκες στις οποίες βρισκόταν το κράτος, μετά από την σαραντάχρονη επικράτηση του δικομματισμού, η σημερινή κυβέρνηση, στο μέσον της θητείας της, κατόρθωσε να αφήσει το στίγμα της σε κρίσιμους τομείς, βάζοντας στο επίκεντρο τις έγνοιες και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας.
Η αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία, την Έρευνα, την Υγεία, την Πρόνοια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι δράσεις όπως το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, η αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων, η βαθιά μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και οι πολιτικές στο πεδίο της διεύρυνσης δικαιωμάτων και ελευθεριών, με το Σύμφωνο Συμβίωσης και την ταυτότητα φύλου, η μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της ανεργίας, η ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι χαρακτηριστικά στοιχεία μιας άλλης, αριστερής πολιτικής, παρά και ενάντια στον κυρίαρχο νεοφιλελευθερισμό.
Αλλά και οι μεγάλες μάχες που δόθηκαν, τόσο στην Ε.Ε όσο και στη χώρα μας, για το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό ζήτημα της εποχής μας, το προσφυγικό, μάχες βασισμένες στις θεμελιώδεις αξίες της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από το λαό, έδειξαν ότι υπάρχει κι αυτή η Ευρώπη, πέρα από εκείνη της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού.
Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά. Τα δύσκολα βρίσκονται πίσω μας.
Τη νέα χρονιά προχωράμε σταθερά προς την έξοδο από την επιτροπεία και προς την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018. Η χαλάρωση του ασφυκτικού δημοσιονομικού πλαισίου, και της αυστηρής επιτήρησης θα μας επιτρέψουν να οργανώσουμε με καλύτερους όρους ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, να ελαφρύνουμε φορολογικά βάρη, να συνεχίσουμε την πορεία των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στο κράτος πρόνοιας, την Υγεία, την Παιδεία, τους θεσμούς.
Ταυτόχρονα, στις δύσκολες διεθνείς συνθήκες, με την άνοδο της ακροδεξιάς, της μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού, οφείλουμε να αγωνιστούμε, για μια Ευρώπη κι έναν κόσμο δημοκρατικό, χωρίς πολέμους, ανοιχτό στις διαφορετικότητες και την ειρηνική συμβίωση.
Αλληλεγγύη, δημοκρατία, ανθρωπιά, εργασία. Μια καλύτερη χώρα, ένας καλύτερος κόσμος μας αξίζει. Ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή, την οποία όλες κι όλοι δικαιούμαστε, δεν σταματά ποτέ.
Ευχόμαστε σε όλους τους πολίτες, καλή χρονιά με υγεία και ελπίδα.

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας

Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλή χρονιά. Για τους περισσότερους Έλληνες το 2017 ήταν ένας δύσκολος χρόνος. Ήταν μια χρονιά, γεμάτη χαμένες ευκαιρίες για την χώρα μας. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά, αλλά δυστυχώς έγιναν ελάχιστα.

Τις Άγιες αυτές μέρες, η σκέψη μου είναι στις οικογένειες που περνούν δύσκολα. Ξέρω τι αντιμετωπίζουν. Ξέρω ότι για πολλούς η καθημερινότητα είναι ένας πραγματικός αγώνας επιβίωσης. Η σκέψη μου είναι επίσης σε αυτούς που τα τελευταία χρόνια ξενιτεύτηκαν για να βρουν δουλειά. Και που δεν μπορούν, δυστυχώς, αυτές τις μέρες να είναι κοντά στους δικούς τους.

Κάθε πρωτοχρονιά, όμως, γεννά από μόνη της και μια ελπίδα. Γίνεται αφορμή να ξαναθέσουμε τους στόχους μας. Ατομικούς αλλά και συλλογικούς. Το πιστεύω βαθιά. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και το 2018 μπορεί να γίνει αφετηρία, να πάρει ξανά μπροστά η χώρα. Να γυρίσουμε σελίδα.

Η Ελλάδα να ξανά μπει σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης. Οι πολίτες να μην πνίγονται στους φόρους. Να νιώθουν ασφάλεια και να μην αισθάνονται ανυπεράσπιστοι απέναντι σε κάθε απειλή. Να υπάρχουν δουλειές και ευκαιρίες για όλους. Η ζωή των Ελλήνων να γίνει καλύτερη.

Όλα αυτά πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ενωμένοι και με πίστη στις δυνατότητές μας. Μπορούμε να ξανακάνουμε την Ελλάδα όπως τη θέλουμε και όπως μας αξίζει.

Εύχομαι από την καρδιά μου να είστε όλοι καλά με τις οικογένειές σας. Και το 2018 να φέρει περισσότερες χαρές σε εσάς και τους δικούς σας. Καλή χρονιά σε όλους

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα της Χρυσής Αυγής

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος έστειλε αγωνιστικό μήνυμα προς όλους τους Έλληνες για το νέο έτος:

“Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Βόρειο Ήπειρο, σε κάθε γωνιά της Γης, ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος, ευτυχισμένο το 2018.

Εύχομαι να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω. Να αποκτήσουμε και πάλι τη χαμένη αξιοπρέπεια και υπερηφάνειά μας.

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του ΠΑΣΟΚ

H Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

Το 2018 εύχομαι να είναι μια χρονιά ειρηνική και δημιουργική.

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Όλοι μαζί, όλο και περισσότεροι μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και την πραγματική ελπίδα.

Εύχομαι προσωπικά στον καθένα, υγεία, χαρά και προκοπή. Χρόνια πολλά.

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εύχεται καλή κι αγωνιστική χρονιά στους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολουμένους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν μόνιμα ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

Το 2018 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά ανασύνταξης κι αντεπίθεσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Το 2018, το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης, 100 χρόνια αγώνων και θυσιών, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, όλου του λαού από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. (όλο το μην. εδώ)

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα από το Ποτάμι

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο μήνυμά του σημειώνει ότι «το 2018 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα γιατί και η περιοχή έχει πολλά σύννεφα αλλά και τα λάθη αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις συνεχίζονται. Δεν έχουμε όμως άλλο δρόμο. Πρέπει να συνεχίζουμε να βάζουμε στόχους. Να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο. Να παλεύουμε για το κοινό καλό. Το σωστό δεν θα συμβεί μόνο του. Εμείς πρέπει να είμαστε το σωστό. Ή τουλάχιστον να προσπαθούμε».

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα από τους ΑΝΕΛ

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες σημειώνουν ότι «με σταθερά βήματα κερδίζουμε το στοίχημα της εξόδου από το καθεστώς των μνημονίων, προκειμένου να χαράξουμε μια ιδιόκτητη οικονομική πολιτική. Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε ήταν ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός και μετά τις σκληρές προσπάθειες που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τα δύο προηγούμενα χρόνια, η ελληνική οικονομία περνά πλέον στη φάση της ανάπτυξης. Εκτιμούμε ότι το 2018 θα είναι έτος-ορόσημο, που οι πολίτες θα μπορούν βάσιμα να ατενίσουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, σιγουριά και ελπίδα».

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα από την Ένωση Κεντρώων

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της ‘Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη :

“Στέλνω τους χαιρετισμούς μου και τις ευχές μου σε όλους τους έλληνες και τις ελληνίδες που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και σε εκείνους που είναι ομογενείς μας και ζουν εκτός Ελλάδας, διπλές ευχές.
Όλοι ξέρουμε τις δυσκολίες υπό τις οποίες ζει η σύγχρονη Ελλάδα.
Κομμένοι μισθοί, κομμένες συντάξεις και οι φόροι αναρίθμητοι.
Δεν μπορείς με ένα κουμπί, πατώντας το, να αλλάξεις τα πράγματα, Ωστόσο η ‘Ενωση Κεντρώων μπήκε στη Βουλή για να βοηθήσει, για να κάνει το παν.
Μέχρι τώρα έχω συναντήσει κλειστές πόρτες. Γιατί με τους 153, ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Καμμένος κυβερνούν και δεν λαμβάνουν υπόψη καθόλου τα υπόλοιπα κόμματα.

Χρόνια πολλά και καλό 2018. Εγώ πιστεύω ότι όσο και απαισιόδοξα να είναι τα μηνύματα, ο ελληνικός λαός έχει δύναμη ψυχής και μπορεί να το κάνει ένα καλό 2018!”

amflife.gr

 

 

 

 

 

About the author

AmfLife

AMFlife.gr - Δυτική Ελλάδα, Άνθρωποι, Αξιοθέατα, Νέα & Ειδήσεις

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.