ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Αλέκη – Κυριάκου στη Βουλή

Μητσοτάκης: Χρειάζεστε επειγόντως διακοπές, θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο. Κακό κ. Τσίπρα να προσέρχεστε στο κοινοβούλιο αδιάβαστος – Τσίπρας: Γιατί αυτά τα νεύρα, τι έχετε πάθει; – Φτάσατε στα γενέθλιά μου να με πείτε ψεύτη, μη ξινίζετε το πρόσωπό σας

Σφοδρή σύγκρουση εφ όλης της ύλης διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς εκτός από την ιδεολογική αντιπαράθεση για τα ζητήματα της Παιδείας να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την ψυχολογική και σωματική τους κούραση, τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη, το σανό, το Survivor, τον νέο της Δυτικής Αττικής, το αυταρχικό καθεστώς Μαδούρο και τον αριθμό των μεταμεσονύκτιων τροπολογιών.

Τσίπρας: γιατί τόσα νεύρα; – Μητσοτάκης: χρειάζεστε επειγόντως διακοπές

«Γιατί αυτά τα νεύρα, τι έχετε πάθει;» διαμαρτυρήθηκε ο πρωθυπουργός για τις εξεταστικές που ζητά η ΝΔ για να προσθέσει αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη «χάσατε και την αστική ευγένεια που σας διακρίνει και φτάσατε στο σημείο στα γενέθλιά μου να με πείτε κλέφτη και ψεύτη».
«Χρειάζεστε επειγόντως διακοπές κ. Τσίπρα. Είναι κακό να χάνεται η αίσθηση του χιούμορ στην πολιτική. Όταν απαξιώνεται η διαδικασία άσκησης εποικοδομητικής κριτικής μέσα από την γελοιογραφία τότε αντιλαμβάνομαι πόσο έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα» ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Τσίπρας: Γνωστές οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη

«Μας κατηγόρησε για τα γνωστά» αντέκρουσε ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να ξεπεράσει τις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη. «Τι έχετε πάθει; Από τότε που έκλεισε η 2η αξιολόγηση και είχαμε συμφωνία που ανοίγει δρόμους για την οικονομία και την λύση χρέους, από τότε δίνετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κατάσταση νευρική κρίσης. Μέσα σε 1,5 μήνα έχετε ζητήσει 3 διαφορετικές εξεταστικές επιτροπές. Μια για Καμμένο, μια για Βαρουφάκη και τώρα για τον Μαδούρο της Βενεζουέλας. Είναι ρεκόρ. Μια εξεταστική κάθε 15 ημέρες. Όμως δεν είναι μόνο οι εξεταστικές είναι και η εν γένει συμπεριφορά σας. Ζητήσατε πριν μια εβδομάδα να σαμποτάρουν τα αυτοδιοικητικά σας στελέχη μια διαδικασία και συζήτηση επειδή θα ήταν ο πρωθυπουργός εκεί. Ακόμα και στον ίδιο τον ανιψιό το απαγορεύσατε. Μη ξινίζετε το πρόσωπό σας. Μήπως εκεί στην Πειραιώς να κάνετε μια εξεταστική για να αναζητήσετε την αιτία που σας προκαλεί τόσα νεύρα;» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Για άλλη μια φορά αναφερθήκατε στον κ. Βαρουφάκη. Δεν είναι όλα γνωστά» υπενθύμισε ο κ. Μητσοτάκης για να συνεχίσει «Το κακό που έγινε το πρώτο 7μηνο του 2015 δεν ξεπλένεται από το γεγονός ότι κερδίσατε μια ακόμα εκλογή. Γιατί οι συνέπειες από το καταστροφικό 7μηνο εξακολουθούν να υφίστανται. Capital controls, ύφεση και 3ο μνημόνιο. Το 4ο μνημόνιο, δηλαδή μειώσεις μισθών, συντάξεων και αφορολόγητου είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής σας ανικανότητας μετά το επτάμηνο του 2015. Μην προσπαθείτε να μας πείσετε ότι αυτή είναι μια περίοδος που ενδιαφέρει μόνο τους ιστορικούς. Οι επιπτώσεις είναι ακόμα μαζί μας. Εσεις κ. Τσίπρα θα έπρεπε να είστε ο πρώτος που να πει το ναι στην εξεταστική. Και προς όσους σπεύδουν να υποστηρίξουν ότι αναζητάμε συμμαχίες με τον κ. Βαρουφάκη ξεκαθαρίζω πως, ο Βαρουφάκης έχει τεράστια ευθύνη για όσα έγιναν αλλά μεγαλύτερη ευθύνη έχετε εσείς που τον διορίσατε και τον ανεχθήκατε». Ο κ. Μητσοτάκης δε επισήμανε πως «εμείς έχουμε ζητήσει δυο εξεταστικές. Για το πρώτο επτάμηνο του 2015 και για τον κ. Καμμένο. Η συζήτηση για τον Καμμένο θα γίνει τον Σεπτέμβριο και εκεί θα κληθείτε να εξηγήσετε γιατί με τόσο πάθος τον υπερασπίζεστε. Θα είναι μια δύσκολη συζήτηση γι αυτό ξεκουραστείτε».

Διαβάστε την πλήρη ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση – Protothema.gr