ΠΑΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πάτρα: Στην Αθήνα τη Δευτέρα για τον «καρκίνο» της ΑΜΙΑΝΤΙΤ

Σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος παρουσία του Υπουργού Σ. Φάμελου έχει προγραμματιστεί για mν ερχόμενη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι για το Θέμα mς ΑΜΙΑΝΤΙΤ, που έχει αναστατώσει τους κατοίκους του Δρεπάνου και mς ευρύτερης περιοχής.

Στη σύσκεψη Θα παραστούν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων και θα καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους. «Δεν Θέλαμε να πάμε να δούμε τον Χ. Φάμελλο για να χάνουμε ψυχοθεραπεία και μία ακόμη συζήτηση άνευ ουσίας, αλλά να εκθέσουμε το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις και να μας ενημερώσει για τις λύσεις που Θα δώσει Π κυβέρνηση. Γι’ αυτό και ζητήσαμε από τον υπουργό να παρευρεθούν σm συνάντηση όλοι οι εμπλεκόμενοι φοράς», δήλωσε ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης.
Μετρήσεις ζήτησε ο Ιατρικός Εξάλλου, το Δ.Σ. του ΙΣΠ, om συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας εξέτασε διεξοδικά όλες τις παραμέτρους που αφορούν την υπόθεση ΑΜΙΑΝΤΙΤ, και αποφάσισε τη στενή συνεργασία με Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, για mv ακριβή μέτρηση mς ύπαρξης αιωρουμένων μικροσωματιδίων αμιάντου με τη χρήση ηλεκτρονικού μικροσκοπίου σε δείγματα αέρος σmν ευρύτερα περιοχή του Δρεπάνου. «Η πολιτεία οφείλει να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των επικίνδυνων αποβλήτων. Θα υπάρξει διερεύνηση επί των πιθανών υγειονομικών επιπτώσεων mς έκθεσης πολιτών στον αμίαντο στην περιοχή και Θεωρείται δεδομένα η συνεργασία τον ΙΣΠ με όλους τους αρμόδιους φορείς για την εξεύρεση άμεσης λύσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή τον ο ΙΣΠ.

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
PatrasTimes