Δεκάδες είναι οι αιτήσεις των οικογενειών για συμμετοχή στα Κοινωνικά Φροντιστήρια του δήμου Πατρέων, γεγονός που αποτυπώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον δεκάδες γονείς, καθώς δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκπαίδευσης.
Ο δήμος Πατρέων έχει «χωρίσει» σε δυο ομάδες την δομή αυτή που πλέον είναι απαραίτητη για δεκάδες οικογένειες. Η μία ομάδα αφορά τα φροντιστήρια των σχολικών μαθημάτων και η άλλη έχει να κάνει με τα φροντιστήρια των ξένων γλωσσών. Υπεύθυνη για την πρώτη ομάδα είναι η αντιδημαρχία Παιδείας, ενώ αρμόδια δημοτική υπηρεσία για τις ξένες γλώσσες έχει τεθεί ο Κοινωνικός Οργανισμός.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο patrasevents.gr οι αρμόδιοι υπάλληλοι της αντιδημαρχίας οι φετινές αιτήσεις των οικογενειών που θέλουν τα παιδιά τους να λάβουν μέρος στα λαϊκά φροντιστήρια του δήμου, αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει σε ένα βαθμό τα περσινά δεδομένα.
Πέρυσι πάνω από 450 οικογένειες είχαν κάνει αίτηση για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου, μαθήματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους μαθητές του λυκείου, αλλά και του γυμνασίου και του δημοτικού.
Αρκετές είναι οι αιτήσεις και από τους εθελοντές καθηγητές που παραδίδουν μαθήματα δωρεάν στα παιδιά αυτά. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrasevents.gr, οι ανάγκες είναι μεγάλες και ο αριθμός των εθελοντών καθηγητών χρειάζεται να αυξηθεί.
Για το ζήτημα αναμένεται να προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ημέρες η αντιδημαρχία. Πάντως, η προθεσμία αιτήσεων λήγει στο τέλος του μήνα, ενώ τα μαθήματα θα γίνονται σε διάφορα σχολεία της Πάτρας που θα ανακοινωθούν.
200 παιδιά ήδη έχουν ξεκινήσει μάθημα
Αντίθετα οι αιτήσεις για τα ξενόγλωσσα φροντιστήρια του δήμου ήδη έχουν λήξει.
Οι αιτήσεις έφτασαν τις 320 και από αυτές ήδη τα 200 παιδιά έχουν ξεκινήσει να κάνουν μαθήματα στα κτίρια των 82 φροντιστηρίων της Πάτρας που συμμετέχουν εθελοντικά στην όλη πρωτοβουλία. Τα άλλα 120 παιδιά που είχαν κάνει αίτηση δεν έχουν όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.
Συνολικά οι οικογένειες που δήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στα φροντιστήρια του δήμου, φέτος θα ξεπεράσουν σίγουρα τις 700 και μπορεί ακόμα και τις 800.
Αριθμός που δείχνει ότι τα ιδιωτικά φροντιστήρια έχουν φτάσει να γίνουν «πολυτέλεια» για δεκάδες οικογένειες που δεν έχουν πλέον την δυνατότητα για να μορφώσουν τα παιδιά τους, με τον τρόπο τουλάχιστον που είχαν εκπαιδευτεί οι προηγούμενες γενιές, την δεκαετία του ’90 και του 2000.
Add Comment