ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ληστεία σε ελληνικό κατάστημα της Αστόριας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Δύο νεαροί άνδρες μετρίου αναστήματος το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουλίου εισήλθαν σε ελληνικό κατάστημα της Αστόριας, άρπαξαν δύο σακίδια ώμου τα οποία περιείχαν υπολογιστές και καρνέ επιταγών, και έγιναν άφαντοι.

Η ληστεία, όπως αναφέρεται στο αστυνομικό ανακοινωθέν, διαπράχτηκε στις 9:25 μ.μ. εντός καταστήματος στη διεύθυνση 37-01 της 30ής Οδού στην ελληνοκρατούμενη Αστόρια. Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν καρέ-καρέ τις κινήσεις των ληστών.

Δείτε το Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας

Οι προσπάθειες των αστυνομικών για τη σύλληψη των δραστών δεν απέδωσαν καρπούς και η Αστυνομία αποφάσισε να δώσει ετεροχρονισμένα στη δημοσιότητα το βίντεο και να ζητήσει τη βοήθεια του κοινού για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της πρωινής βάρδιας του καταστήματος, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός.

Τις τρείς τελευταίες εβδομάδες, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.», σημειώθηκαν άλλες τρεις ληστείες σε καταστήματα της Αστόριας και για τις οποίες η Αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή του κοινού για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο ομογενής δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας, Κώστας Κωνσταντινίδης, απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» σχετικά με τις εν λόγω ληστείες, εξήγησε ότι «είναι μεμονωμένα περιστατικά» και ότι «το 114ο Αστυνομικό Τμήμα καταβάλει αξιέπαινες προσπάθειες για την πάταξη της εγκληματικότητας».

«Η Αστόρια είναι μια από τις πιο ασφαλείς περιοχές της Νέας Υόρκης. Η εγκληματικότητα βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα εν συγκρίσει με τις άλλες περιοχές του Δήμου της Νέας Υόρκης», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης αποδίδοντάς το γεγονός στον επαγγελματισμό των αστυνομικών και στην άψογη συνεργασία του 114ου Τμήματος με την Κοινότητα. Παράλληλα, συνέστησε στους πολίτες να επαγρυπνούν.