Ρεκόρ ανάπτυξης 6,5 ετών στην Ευρωζώνη

Μεταποίηση, βιομηχανία, υπηρεσίες και μεταφορές ώθησαν την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, που έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο το 2017 και αρχίζει τη νέα χρονιά με τις καλύτερες προοπτικές....

Μεταποίηση, βιομηχανία, υπηρεσίες και μεταφορές ώθησαν την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, που έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο το 2017 και αρχίζει τη νέα χρονιά με τις καλύτερες προοπτικές.

Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών προιόντων και η συνακολουθούμενη αύξηση των εξαγωγών έχει άμεση θετική συνέπεια στο οικονομικό κλίμα και τους δείκτες της οικονομίας.

Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία οι βασικοί πρωταγωνιστές, ενώ και οι μικρότερες οικονομίες είχαν τη δική τους συμβολή.

Η οικονομική επέκταση της Ευρωζώνης ενισχύθηκε περαιτέρω τον τελευταίο μήνα του 2017, καθώς η ανάπτυξη του κλάδου της μεταποίησης καταγράφει ρυθμούς ρεκόρ και η δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών σκαρφάλωσε σε υψηλά άνω των 6,5 ετών, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Markit.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες ενισχύθηκε τον Δεκέμβριο στις 58,1 μονάδες από 57,5 τον προηγούμενο μήνα, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011.

Ο δείκτης δείχνει επέκταση της δραστηριότητας για 54 συνεχείς μήνες, με το μέσο επίπεδο για το δ΄ τρίμηνο του 2017 να είναι το καλύτερο από το α΄ τρίμηνο του 2011.

Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στις 56,6 μονάδες τον Δεκέμβριο από 56,2 τον προηγούμενο μήνα. Ο μεταποιητικός δείκτης PMI έκλεισε το 2017 σε ιστορικό υψηλό στις 60,6 μονάδες.

Η Ιρλανδία παραμένει στην κορυφή της λίστας, με τον δείκτη να σκαρφαλώνει σε υψηλό 21 μηνών στις 60,2 μονάδες. Ακολουθούν Γαλλία (59,6), Γερμανία (58,9), Ιταλία (56,5) και Ισπανία (55,4).

Πηγή: Patrasnews.gr

AMFlife.gr - Δυτική Ελλάδα, Άνθρωποι, Αξιοθέατα, Νέα & Ειδήσεις
No Comment

Leave a Reply

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης

 • Βιβλιοθήκη Σπάρτου

  Βιβλιοθήκη Σπάρτου: Νικόλαος Κιχεμ

  Νικόλαος Κιχεμ Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου κλείνει το αφιέρωμα στην γραφή των βραβευμένων και διακριθέντων του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης, που διοργάνωσε με τον ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΙΧΕΜ (Κοτσαμπουγιούκης) (Ευάγγελος Ζώης) Νέο...
 • «Τέχνη και Εποχή» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

  Μετά τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης Τέχνη και Εποχή. Η συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων μέσα από τα μάτια του Σπύρου Παπαλουκά, που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (κτίριο Μεταξουργείου),...
 • Διακοπες στην Αμφιλοχία

  Διακοπες στην Αμφιλοχία

  Διακοπες στην Αμφιλοχία Παραλιακή κωμόπολη, χτισμένη στο μυχό του Aμβρακικού κόλπου, η Αμφιλοχία – Kαρβασαράς η παλαιότερη ονομασία της – είναι συγκοινωνιακός κόμβος και εμπορικό λιμάνι. Τα εστιατόρια, τα...
 • 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10χλμ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

  Το απόγευμα του Σαββάτου 18/08/2018 Πραγματοποιήθηκε ο 4ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10χλμ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ Στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας Μεταξύ των αθλητών συμμετείχαν από την Αμφιλοχία ο Τρομπούκης Χρήστος που...