ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Εκατοντάδες χορευτές στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στη Ναύπακτο

Το Ναυπακτιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών (Lepanto Folk Festival – L.F.F) αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών από όλο τον κόσμο. Για 3 ημέρες η Ναύπακτος υποδέχεται παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και χορεύει σε μουσικά ακούσματα από κάθε μεριά του πλανήτη. Εκατοντάδες χορευτές με τις παραδοσιακές φορεσιές τους αλλά και με την ιδιαίτερη κουλτούρα τους, συνθέτουν ένα πολιτισμικό μωσαϊκό και δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην γιορτή αυτή.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) ΄΄Προβάλλω τη Ναυπακτία΄΄. Σκοπός της Κοιν.Σ.Επ. είναι η τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ναυπακτίας μέσα από την διοργάνωση στοχευμένων δράσεων που θα προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Το Φεστιβάλ γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και στηρίζεται στις ευγενικές χορηγίες αρκετών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Παράλληλη Εκδήλωση:
Για πρώτη χρονιά, το 2017, παράλληλα με το LEPANTO FOLK FESTIVAL θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ παιδιών και εφήβων Step to a Dream. Το φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται για αρκετά χρόνια στην Σοβιετική Ένωση και εφέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα πραγματοποιηθεί σε άλλη χώρα. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

ypaithros.gr