ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Εγκρίθηκε η πρόταση για την αποκατάσταση ζημιών από τις καταστροφές του Οκτωβρίου

Με ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε χθες την πρόταση του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης ζημιών από τις φυσικές καταστροφές Οκτωβρίου 2016, συνολικού προϋπολογισμού 2.753.000 ευρώ, στη ΣΑΕΠ 801 του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2017. Το θέμα, εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κων/νος Καρπέτας.

Η πρόταση συντάχθηκε κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, των τοπικών κοινοτήτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ στο έργο περιλαμβάνονται παρεμβάσεις αστικής οδοποιίας, τεχνικών έργων και αποκατάστασης βλαβών σε αγροτικούς δρόμους.

Σε δήλωσή του μετά την υπερψήφιση της ένταξης του έργου, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σημειώνει ότι:

«Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά για το ενδιαφέρον και τη συνεργασία προκειμένου οι προτάσεις μας να λάβουν την απαραίτητη έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το έργο αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Οκτωβρίου, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το Δήμο μας».

Aixmi-news