NEWS ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Αίτημα – Παράκληση του μαθητικού Συμβούλιου του Γενικού Λυκείου Νεοχωρίου

χριστινα_σταρακά

Προς

την Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταρακά

Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Καραπάνο

Κοινοποίηση

ΜΜΕ περιοχής Μεσολογγίου

 

Αίτημα – Παράκληση

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας φοιτούν μαθητές από την Κατοχή για τους οποίους παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις κάθε χρόνο των 15μελών συμβουλίων, δεν προβλέπεται ειδικό δωρεάν μαθητικό δρομολόγιο.

Έτσι αυτοί οι μαθητές υποχρεούνται να καταβάλλουν καθημερινώς έστω και μειωμένο εισιτήριο αλλά σε ώρες που δεν βολεύει σε σχέση με το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου με αποτέλεσμα να χάνουν πολύ χρόνο καθημερινά.

Συμπληρωματικά, πολλοί μαθητές που δεν έχουν οικονομική άνεση, αναγκάζονται να μετακινούνται με τα πόδια, διασχίζοντας ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο ειδικά στο κομμάτι της γέφυρας του Αχελώου μεταξύ των χωριών Νεοχωρίου και Κατοχής.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει δωρεάν δρομολόγιο που συνδέει το χωριό του Λεσινίου με το Νεοχώρι το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά και των Κατοχιανών μαθητών, πράγμα που τονίζουν κάθε χρόνο τα μαθητικά συμβούλια και θα έλυνε μια και καλή το πρόβλημα.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο πρέπει να παρεμβαίνουμε κάθε φορά για να αναδείξουμε τα αυτονόητα.

Παρακαλούμε κάθε αρμόδιο να παρέμβει ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχουμε αφού θεωρούμε ότι η Παιδεία πρέπει να είναι αγαθό για όλους και όλοι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στη γνώση.

 

Για το 15μελές μαθητικό Συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Νεοχωρίου

Ο Πρόεδρος: Κομπούζι Ιωάννης

Ο Αντιπρόεδρος: Κάκος Πέτρος

Ο Γραμματέας: Καμαριάρης Παναγιώτης

Από redlineagrinio.gr