ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός ο 26χρονος είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου με το οποίο σκότωσε μια 18χρονη και τραυμάτισε δεκάδες ακόμη πεζούς στην Τimes Square

Ο οδηγός που παρέσυρε συνολικά 23 πεζούς στην Times Square της Νέας Υόρκης είχε υπηρετήσει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και είχε ποινικό μητρώο, κυρίως για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

“Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια”, τόνισε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο σημείο του δυστυχήματος. Ο συλληφθείς ονομάζεται Ρίτσαρντ Ρόχας και είναι 26 ετών. Είχε συλληφθεί το 2008 και ξανά το 2015 επειδή οδηγούσε μεθυσμένος.

Το αυτοκίνητό του σήμερα ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, διέσχισε τρία οικοδομικά τετράγωνα και παρέσυρε πεζούς, σκοτώνοντας μια 18χρονη κοπέλα. To TMZ δημοσίευσε τις φωτογραφίες που ελήφθησαν δευτερόλεπτα αφότου ο Ρόχας είχε χτυπήσει τους πεζούς και ενώ έχει βγει από το όχημά του και τρέχει μακριά. Πηγές αναφέρουν πως πολίτες και αστυνομικοί τον κυνήγησαν και τον ακινητοποιήσαν αλλά και πως λίγη ώρα πριν την επίθεση είχε κάνει χρήση μαριχουάνας.

Πηγή: www.lifo.gr