ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απελευθέρωση όρνιου στον Αράκυνθο μετά από περίθαλψη

Η απελευθέρωση του «Αλέξη»
Η απελευθέρωση του «Αλέξη»

Μετά από τα ατυχή γεγονότα της δηλητηρίασης και θανάτου 7 τουλάχιστον όρνιων της περιοχής Αρακύνθου Μεσολογγίου, δύο ακόμη (ευτυχώς ελαφρώς) δηλητηριασμένα πουλιά περιθάλφθηκαν από τον εθελοντή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας (ΕΟΕ) κ. Νίκο Νούλα.

 

Στο ένα Όρνιο δόθηκε το όνομα «Αλέξης» προς τιμή του κυρίου Αλέξη που τον βρήκε και μας ειδοποίησε. Δέκα μέρες μετά την δακτυλίωση ο «Αλέξης» (που φέρει την ετικέτα με νούμερο 18) απελευθερώθηκε στις 5-8-2017 στην περιοχή του Αρακύνθου αφού προηγουμένως του τοποθετήθηκε και δορυφορικός πομπός που προσφέρθηκε δωρεάν από τη Βουλγαρική ΜΚΟ FundforWildFaunaandFlora (FWFF) η οποία διεξάγει πρόγραμμα προστασίας και επανεισαγωγής του Όρνιου στη Βουλγαρία. 

«Αλέξης»
«Αλέξης»

Ο «Αλέξης» πέταξε κανονικά αερογλιστρώντας αλλά προσγειώθηκε αμέσως λίγο χαμηλότερα. Εκεί παρέμεινε για 3 ημέρες σχεδόν αδρανής. Αυτό ανησύχησε την τοπική ομάδα (Δασαρχείο Μεσολογγίου, Φορέας Διαχείρισης και Ελλην. Ορνιθ. Εταιρεία) που τον παρακολουθούσαν κάθε μέρα. Τελικά πέταξε στην απέναντι μεριά του Φαραγγιού του Αγ. Νικολάου. Την επόμενη (10-8-17) ο κ. Νούλας, που τον «ανάστησε» και τον παρακολουθούσε καθημερινά, τον πλησίασε και εκείνος του έκανε την χάρη να γυροπετάξει για λίγο πάνω από το κεφάλι του κι έτσι σιγουρευτήκαμε ότι πετάει κανονικά.  Τελικά, εδώ και τέσσερις ημέρες το πουλί πετάει καθημερινά με συντροφιά άλλα 13 όρνια του Αρακύνθου και παρακολουθείται δορυφορικά η κάθε πορεία του.

 

Διαβάστε περισσότερα για Απελευθέρωση όρνιου στον Αράκυνθο μετά από περίθαλψη  – Sinidisi.gr