ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Τέλος σε ένα σύγχρονο ‘Κωσταλέξι’

Ένα θρίλερ που θυμίζει σύγχρονο «Κωσταλέξι» εξελισσόταν τους τελευταίους μήνες σε βάρος της 47χρονης Ελληνο-Αυστριακής Τερέζα – Ζοζεφίνα Σόϊμπερ, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής στέρησης και είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της αδερφής της στην Πετρούπολη από τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Με την υπόθεση εξαφάνισής της ασχολήθηκε η τηλεοπτική εκπομπή ερευνών «Φως στο Τούνελ» της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη. Οι τηλεθεατές εντόπισαν την αγνοούμενη μητέρα που αναζητούσαν στην εκπομπή η κόρη της και η αδελφή της. Οι φόβοι τους ότι κάποιος άνδρας που την κακοποιούσε στο παρελθόν μπορεί να την εξαφάνισε, επιβεβαιώθηκαν.
Σύντομα, πληροφορίες οδήγησαν στο σπίτι-κολλαστήριο της γυναίκας επί της οδού Γαλαξιδίου 19 στα Σεπόλια. Στο σημείο πήγε δημοσιογράφος της εκπομπής μαζί με την αδερφή της 47χρονης και την κόρη της και πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης, που με άμεσες και διακριτικές ενέργειες κατάφεραν να απελευθερώσουν την άτυχη γυναίκα, η οποία βρισκόταν κλειδωμένη με αλυσίδα σε ένα σκοτεινό σπίτι, δίχως ρεύμα, ανάμεσα σε σκουπίδια, ενώ η ίδια βρισκόταν σε αθλία κατάσταση.

Οι αστυνομικοί με φακούς στα χέρια προσπαθούσαν να εντοπίσουν ένα άνοιγμα φωνάζοντας παράλληλα την αγνοούμενη μητέρα. Κάποια στιγμή τους απάντησε επιβεβαιώνοντας την ταυτότητα της. Η κόρη της, της ζητούσε να βγει έξω όπου την περίμεναν τα αγαπημένα της πρόσωπα. Σέρνοντας κυριολεκτικά τα βήματα της η Τερέζα βγήκε σαν χαμένη από τη σκοτεινή φυλακή της.

Ο σύντροφος της ένας αλκοολικός και σκληρός άνδρας που την κακοποιούσε, δεν ήταν εκείνη την ώρα στο σπίτι, όμως όταν γύρισε οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών όπου κρατείται και αναμένεται να του απευθυνθούν κατηγορίες.

Η κόρη της Τερέζας ευχαρίστησε την εκπομπή, τους άνδρες της Άμεσης Δράσης και τους μάρτυρες που έδωσαν τις πολύτιμες πληροφορίες τους για να βρεθεί. «Ευτυχώς είναι ζωντανή και από δω και μπρος θα είναι πάντα υπό την προστασία μας» τόνισε συγκινημένη.

Η ιστορία της Τερέζας με τον συνομήλικο της σύντροφο κρατούσε καιρό πριν. Ο ίδιος ρακοσυλλέκτης και αλκοολικός, ασκούσε τεράστια επιρροή πάνω της εκμεταλλευόμενος και την κατάστασή της και είχε καταφέρει στο παρελθόν ξανά να την πάρει μαζί του σε άλλο σπίτι στους Αγίους Αναργύρους όπου την κακοποιούσε, μέχρι που εκείνη κατάφερε να ξεφύγει, ύστερα από καταγγελίες των γειτόνων στις Αρχές. Όμως τον Μάρτιο την προσέγγισε ξανά και αυτή την φορά η φυλακή της μεταφέρθηκε στα Σεπόλια…

Πλέον η γυναίκα που χρήζει ιατρικής φροντίδας και όχι μόνο θα βρίσκεται υπό την στενή προστασία της οικογένειάς της.

Πηγή: news247