ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ

O Κερκυραίος Βασίλης Κορωνάκης διπλός νικητής στην Ολλανδική πίστα του Assen

O Κερκυραίος Βασίλης Κορωνάκης διπλός νικητής στην Ολλανδική πίστα του Assen
O Κερκυραίος Βασίλης Κορωνάκης διπλός νικητής στην Ολλανδική πίστα του Assen

Διπλός νικητής o Βασίλης Κορωνάκης στο Assen!

O Κερκυραίος Βασίλης Κορωνάκης εντυπωσίασε στην Ολλανδική πίστα του Assen, κερδίζοντας και τους δύο αγώνες (Σαββάτο-Κυριακή) στο Ενιαίο Πρωτάθλημα Adac Junior Cup με μοτοσυκλέτες ΚΤΜ RC390.

Ο Έλληνας οδηγός ξεκίνησε από την 2η σειρά της εκκίνησης, αφού χθες είχε πάρει την 6η θέση στις Κατατακτήριες σε μια πίστα που δεν την γνώριζε καθώς είχε κάνει μόνο 20 γύρους. Η εκκίνηση του ήταν εκρηκτική, στην βρεγμένη πίστα και αμέσως έκανε διαφορά από τους υπόλοιπους οδηγούς. Στο τέλος του πρώτου γύρου η διαφορά ήταν 5”, στον δεύτερο γύρο 10” και από κει και πέρα με στρατηγική απλά κράτησε αυτήν την τεράστια διαφορά για θεσμό ενιαίου, μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Να σημειώσουμε ότι οι 35 οδηγοί που συμμετείχαν στον Αγώνα προέρχονται από 8 διαφορετικά κράτη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη, μόλις στη δεύτερη φορά που οδηγώ σε βροχή και σε μια πίστα που είχα ελάχιστο χρόνο για να μάθω! Στόχος είναι να επαναλάβω ένα καλό αποτέλεσμα και στον αυριανό Αγώνα.» είπε ο μεγάλος νικητής Βασίλης Κορωνάκης.

Από την πλευρά του ο Μάνατζερ της ομάδας Skourtas Racing Center, ο πολυπρωταθλητής Σάκης Σκούρτας δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος με την εξαιρετική απόδοση του Βασίλη, που για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε έναν διεθνή αγώνα δείχνει τέτοιες αγωνιστικές αρετές. Ήμουν αισιόδοξος ότι θα έδινε μάχη για τη νίκη, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε καμία μάχη, αφού απλά έφυγε μπροστά και εξαφανίστηκε. Θεωρώ ότι μπορεί να το κάνει και αύριο!»

Και το έκανε!!!

Διπλός νικητής o ΒασίληςΚορωνάκης στο Assen!
Διπλός νικητής o ΒασίληςΚορωνάκης στο Assen!

 

Ο Έλληνας οδηγός ξεκίνησε και πάλι πολύ καλά, στρίβοντας πρώτος στην πρώτη στροφή, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να ξεφύγει από ένα γκρουπ 9 οδηγών που έδωσαν σκληρή μάχη μέχρι το τέλος του Αγώνα των 10 γύρων. Ο Κορωνάκης έδειξε τρομερή μαχητικότητα στα αλληλοπροσπεράσματα για την πρωτοπορία του Αγώνα και χρειάστηκε να δώσει μάχες κυριολεκτικά σώμα με σώμα με τους Ολλανδούς Μαουφάις και Μέρκελμπαχ που τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις με διαφορά μόλις 0.060 από τον 2ο και 0.150 από τον τρίτο.

Από τους 36 οδηγούς που συμμετείχαν στον 2ο Αγώνα, οι οποίοι προέρχονται από 8 διαφορετικά κράτη, οι 9 πρώτοι τερμάτισαν με διαφορά 2” δευτερόλεπτα, γεγονός που δείχνει το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού.

Ο Βασίλης Κορωνάκης εντυπωσίασε τους οργανωτές του Αγώνα που έγινε μαζί με το πολύ γνωστό Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike, το BSB και ήδη έχει δεχθεί κάποιες προτάσεις για να συμμετάσχει στο θεσμό και την επόμενη χρονιά! Φυσικά για τη χώρα μας ήταν μια μεγάλη τιμή το να ανέβει και σήμερα, όπως και χθες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Ο ίδιος στις δηλώσεις του είπε: «Σήμερα ο αγώνας ήταν ξεχωριστός και χρειάστηκε να δώσω μεγάλη μάχη για τη νίκη. Υστερούσα σε κάποια σημεία που δεν ήξερα καλά την πίστα, αλλά γύρο με το γύρο την μάθαινα και τελικά τα κατάφερα. Ευχαριστώ όλη την ομάδα που με στήριξε σε αυτήν την προσπάθεια» .

Πηγή: gazzetta.gr