ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ψηφίζουμε πολιτικούς που είναι για τα μπάζα;

Γιώργος Α. Κουρής, kontranews, πολιτικοί, συριζα, πασοκ, νέα δημοκρατία
Γιώργος Α. Κουρής, kontranews, πολιτικοί, συριζα, πασοκ, νέα δημοκρατία

AΠΟΡΙΑ ψάλτου!..

Έχουμε 10.500 πετυχημένους εφοπλιστές, πρώτους στον κόσμο και δεν έχουμε 10-20 προκομμένους ανθρώπους για να μας κυβερνήσουν;..

ΕΧΩ μια μικρή… απορία και θέλω να την κουβεντιάσω μαζί σας σήμερα, γιατί μόνος μου, παιδεύομαι, και λύση δεν μπορώ να βρω …

ΕΧΟΥΜΕ στην Ελλάδα, ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρεις, ούτε χίλιους δεκατρείς, αλλά ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΟΥΣ ανθρώπους, οι οποίοι με πολύ δουλειά, μεγάλες θυσίες και χρησιμοποιώντας το μυαλό και την πίστη τους για επιτυχία έγιναν ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ και σήμερα βρίσκονται στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ της Παγκόσμια Ναυτιλίας!

ΑΥΤΟΙ οι άνθρωποι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ξεκίνησαν από μούτσοι και λοστρόμοι, ή από χασάπηδες, μανάβηδες, μπακάληδες, ψαράδες, αγρότες, χωροφύλακες ή ακόμα και… αγαπητικοί, μέσα σε λίγα χρόνια ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ τον κόσμο ολόκληρο και ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ τους Άγγλους πειρατές, που αιώνες λυμαίνονταν τους 5 ωκεανούς, τους θαλασσοπόρους Ισπανούς, Πορτογάλους, Βέλγους και Ολλανδούς, που είχαν το μισό κόσμο για αποικίες τους και πήγαιναν και ερχόντουσαν στις 5 ηπείρους με τα καράβια τους, όπου ΛΗΣΤΕΥΑΝ τους Ιθαγενείς και τους άρπαζαν τα ιερά τους κειμήλια, τα χρυσαφικά και την παραγωγή τους και ξεπέρασαν στον εφοπλισμό αυτοκρατορίες σαν την Αμερική και την Σοβιετική Ένωση.

ΒΕΒΑΙΩΣ μεταξύ των Ελλήνων εφοπλιστών υπήρχαν και 50 ή 100 οικογένειες με κάποια μικρή παράδοση στη ναυτιλία, αλλά και οι πρόγονοι, οι δημιουργοί αυτών των λίγων οικογενειών, πάλι από… χωριάτες ξεκίνησαν και μεγαλούργησαν, στον ισχυρότερο κλάδο της παγκόσμιας οικονομίας.

ΞΕΡΩ π.χ., ότι το 1830 ξεκίνησε με τα πόδια από το χωριό του τις Κεραμειές της Κεφαλονιάς, ένα τσοπανόπουλο, ο Παναγής Βαλλιάνος και με τη βοήθεια του… Αγίου Γερασίμου και την ευχή των γονιών του, πήγε στην Ρωσία, όπου μέσα σε 30 χρόνια, είχε το 90% της εμπορίας σταριού σε όλη την Ευρώπη!.. Ήταν δε ο πρώτος άνθρωπος που σκέφθηκε, ότι ο καλός και ο έξυπνος «ΕΜΠΟΡΑΣ» έπρεπε να είχε και δικά του μεταφορικά μέσα και έτσι βρέθηκε ο… Κεφαλλονίτης τσοπάνος, με 120 ιστιοφόρα δικά του, πλούτισε γρήγορα, έφτιαξε τράπεζες στο Λονδίνο και έγινε μεγάλος και τρανός ευεργέτης.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, χωρίς να έχουν πίσω τους μεγάλο και πλούσιο κράτος, ή μεγάλες βιομηχανίες, ορυχεία, πετρελαιοπηγές και τράπεζες τα κατάφερναν και έγιναν γρήγορα η ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και έχουν γεμίσει με λεφτά όλες τις ξένες τράπεζες και τους φορολογικούς παραδείσους και μπορούν να αγοράσουν Ο,ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ στη ζωή τους.

Ο ΩΝΑΣΗΣ στην αρχή αγόρασε τη… ΜΟΥΣΙΚΗ, συζούσε επί χρόνια με τη μεγάλη Μαρία Κάλλας και στη συνέχεια… εξαγόρασε, με τα ΠΛΟΥΤΗ και την ΜΑΓΚΙΑ του ακόμα και τη γυναίκα του Τζον Κένεντι, τα ιερά και τα όσια των Αμερικάνων και την παντρεύτηκε στον Σκορπιό…

ΣΕ βάρος του Ελλήνων εφοπλιστών οργανώθηκαν πολλές επιθέσεις για να τους φάνε τα πλοία, ή τουλάχιστον να τους εκτοπίσουν από την πρώτη θέση. Κανένας δεν κατάφερε τίποτε και τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών αλωνίζουν υπερήφανα τους 5 ωκεανούς.

Η ΑΠΟΡΙΑ που έχουμε είναι απλή, αλλά εμείς λύση δεν βρίσκουμε…

ΓΙΑ ελάτε μήπως μπορούμε να την βρούμε μαζί.

ΟΤΑΝ 10.500 Έλληνες είναι πρωταθλητές στο δυσκολότερο και πλουσιότερο «άθλημα» και θησαυρίζουν από τη Ναυτιλία και τους προσκυνάνε τα ξένα τραπεζικά μεγαθήρια, ΓΙΑΤΙ ρε παιδιά από τα υπόλοιπα έντεκα εκατομμύρια των Ελλήνων που είμαστε, δεν μπορούμε να βρούμε 10-20 σοβαρούς και πετυχημένους ανθρώπους για να μας κυβερνήσουν, αλλά συνεχώς ΒΟΛΟΔΕΡΝΟΥΜΕ με τα ΣΑΠΑΚΙΑ τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ που τόσα χρόνια μας κυβερνούσαν;

ΤΟ… ΠΑΡΑΜΥΘΙ ότι για να κυβερνηθεί μια χώρα χρειάζεται να κυβερνιέται μόνο από… «πολιτικούς», είναι δικαιολογία για ηλιθίους.

ΠΡΩΤΟΝ γιατί κανένας δεν γεννιέται πολιτικός, δεύτερον, γιατί δεν υπάρχουν σχολές για πολιτικούς και τρίτον οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας ήταν παιδιά ανθρώπων που ΕΤΥΧΕ να πολιτευτούν και έτυχε και να εκλεγούν, τους βοήθησαν κάποιες συγκυρίες και τα παιδιά τους μπήκαν στην πολιτική, όχι λόγω ικανοτήτων, αλλά επειδή οι γονείς του για κάποιο φεγγάρι έγιναν βουλευτές και υπουργοί και γλυκάθηκαν… Αλλά η μόνη εμπειρία που είχαν τα παιδιά όλων αυτών των παλιών βουλευτών ήταν ότι παρακολούθησαν τους γονείς τους που από την πολιτική χόρτασαν ψωμί και κάποια από αυτά, είχαν την… ατυχία να έχουν πατέρα που με την πολιτική, έγινε και… κλέφτης…

ΑΗΔΙΑΖΟΥΜΕ λοιπόν όταν βλέπουμε νέους ανθρώπους, που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους, να μας λένε ότι «εμείς οι πολιτικοί, ξέρουμε να κυβερνάμε το κράτος» και ότι οι πετυχημένοι π.χ. εφοπλιστές δεν κάνουν γι΄ αυτή τη δουλειά γιατί δεν την ξέρουν!!!

ΚΛΩΤΣΙΕΣ που θέλουν οι μπαγάσηδες!..

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ με αγωνία να δούμε αν θα τα καταφέρει ο Αλέξης και εμείς ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ, για να μας βγάλει από την τραγωδία που μας έχουν ρίξει οι παλιοί ψεύτες, άχρηστοι απατεώνες και κλέφτες πολιτικοί. Οι έντιμοι άνθρωποι που έχουν βρεθεί στην πολιτική και είναι η πλειοψηφία, είναι όλοι τους μικρομεσαίοι, απόδειξη ότι ενώ έβλεπαν τους κλέφτες συναδέλφους τους να ληστεύουν το κράτος και να το βουλιάζουν, ποτέ κανένας τους δεν διαμαρτυρήθηκε.

Αν όμως ΑΠΟΤΥΧΕΙ και ο Τσίπρας, τότε πρέπει να ξεχάσουμε ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς και πολιτικάντηδες και να πάμε να βρούμε μόνο ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ αποδεδειγμένα για να μας κυβερνήσουν.

ΟΛΟΥΣ τους παλιούς πρέπει να τους ρίξουμε στη θάλασσα, όχι βέβαια για να τους πνίξουμε ή να τους φάνε τα ψάρια, αλλά για να… πλυθούν και να ξεβρομίσουν από τις αμαρτίες που κουβαλάνε…

Αρθρογράφος: Γιώργος Α. Κουρής

Πηγή: kontranews.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

55% των Βρετανών υπέρ του Brexit

Πρόκληση των αλβανών οπαδών στο Euro

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας