ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο τέλος της πορείας, που πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Κορυφώθηκαν οι αντιδράσεις των εργατικών συνδικάτων και των ελεύθερων επαγγελματιών κατά του πολυνομοσχεδίου το οποίο ψηφίζεται το βράδυ της Πέμπτης. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, και κατέληξαν στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) από νωρίς. Νωρίτερα η πορεία το ΠΑΜΕ, περίπου 8.000 – 9.000 άτομα, έφτασε στο Σύνταγμα.
«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός. Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ» αναγράφεται στο πανό που βρισκόταν στην κεφαλή της μεγάλης πορείας του ΠΑΜΕ.

Στις 13:00, το μεσημέρι σημειώθηκαν επεισόδια, στο Σύνταγμα με κουκουλοφόρους να εκτοξεύουν αντικείμενα, και να ρίχνουν φωτοβολίδες και πέτρες. Η Αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών.

Παράλληλα, άλλα άτομα πέταξαν πέτρες σε βαν τηλεοπτικού σταθμού στην πλατεία Κλαυθμώνος σπάζοντας το τζάμι, ενώ επεισόδια έγιναν και στην Ομόνοια. Μάλιστα, έσπασαν τη βιτρίνα της Αθηναϊκής Λέσχης στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου. Η ένταση εκτονώθηκε λίγο αργότερα με τους περισσότερους διαδηλωτές να έχουν αποχωρήσει.

Οι κουκουλοφόροι κατευθύνονται προς τα Εξάρχεια ενώ προς το παρόν δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Οι δρόμοι σταδιακά δίνονται στη κυκλοφορία.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ