NEWS ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός των παραλιών από το μαζούτ

Σήμερα παραδίδεται στο κοινό, η παραλία του Φαλήρου, το πρώτο τμήμα από τις παραλίες του Σαρωνικού κόλπου, οι οποίες επλήγησαν από τη ρύπανση, από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Στην παράδοση θα παρευρεθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γ.γ. Ναυτιλίας Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, στελέχη του λιμενικού καθώς και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Την Πέμπτη αναμένεται να δοθεί στο κοινό και το δεύτερο τμήμα στην Πειραϊκή ενώ σε ό,τι αφορά στη Σαλαμίνα, οι αρχές κάνουν λόγο για βελτίωση, με τις εντατικές προσπάθειες των συνεργείων απορρύπανσης να συνεχίζονται.   Βελτιωμένη είναι η κατάσταση και στον Άλιμο, όπου δεν γίνονται εργασίες ενώ καθημερινά βελτιώνεται η κατάσταση και στις παραλίες της Παλιάς Φαντασίας, του ΝΑΟΑΚ, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται παράδοση και αυτών των παραλιών.   Βελτιωμένη είναι η κατάσταση και στην περιοχή της Γλυφάδας.

Πηγή: www.lifo.gr