ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Εντολή των δανειστών: Ζήστε με 180 ευρώ!

ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ – ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

 Στα 320 ευρώ το μήνα η σύνταξη για όσους είναι ασφαλισμένοι πάνω από είκοσι χρόνια και για όσους δεν έχουν κλείσει 20ετία να δίνεται κλιμακωτά ένα ποσό που θα ξεκινά από τα 180!!! Και φυσικά θα εγκρίνεται, αφού συνυπολογιστούν και τα εισοδηματικά κριτήρια!

Σε αυτό επιμένουν οι δανειστές που θέλουν να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου. Οι αντοχές του υπουργού Εργασίας αν και τις επικοινωνεί… διαφορετικά δεν φαίνεται να είναι αποδοτικές προς όφελος των Ελλήνων ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Σύνταξη ή επίδομα κοινωνικής πρόνοιας;

Εάν πετύχουν αυτό που θέλουν οι δανειστές, τότε δεν μιλάμε για σύνταξη αλλά για επίδομα κοινωνικής πρόνοιας. Ποιος μπορεί να ζήσει με 180 ευρώ ή ακόμη και με 320 ευρώ το μήνα;

Από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η εκπρόσωπός του Ντέλια Βελκουλέσκου είναι «αμείλικτη». Σαφώς και τάσσεται υπέρ των άμεσων μειώσεων – τσεκούρι των συντάξεων.

Από την ελληνική πλευρά, το σχέδιο Κατρούγκαλου αναφέρεται σε χαμηλότερες νέες συντάξεις μεσοσταθμικά κατά 15% κυρίως για τις υψηλές συντάξεις. Λίγα… πολύ λίγα για τις απαιτήσεις των δανειστών οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δραματικές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων.

Μαχαίρι στις κύριες συντάξεις και άμεσα!

Πλέον θεωρείται βέβαιο. Με την αρχή να γίνεται από τις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ και για όσες η «προσωπική διαφορά» ξεπερνά τα 300 ευρώ.
Απορίας άξιον που ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των συσκέψεων με το κουαρτέτο και που αναμένεται να κλειδώσει η τελική συμφωνία, επιμένει να δηλώνει: «Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα μείωσης της εθνικής σύνταξης»…

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πρωταθλήτρια Σε Φόρους, Κρατήσεις Και Εισφορές Η Ελλάδα