ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Αμπέλια Αγρινίου

φωτιά, αγρίνιο, αμπέλια
φωτιά, αγρίνιο, αμπέλια

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 13:30 περίπου σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Λαγκάδες στα Αμπέλια Παρακαμπυλίων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ το σημείο ήταν δύσβατο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα πεζοπόρα τμήματά της.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 15:30. Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Χριστόφορος Μπόκας, μαζί με 18 άνδρες και 7 οχήματα. Λόγω της επικινδυνότητας του σημείου συνέδρεμαν και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου πετζετέλ από το Άκτιο. Η καμένη έκταση προσδιορίζεται σε 2 στρέμματα δασικής και 4 στρέμματα αγροτικής έκτασης.

Το σημείο της εστίας ήταν 12χλμ από τα Αμπέλια μέσα σε χαράδρα. Λόγω της σοβαρότητας της φωτιάς κλήθηκαν και ενισχύσεις από όλες τις όμορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο παραμένει στο σημείο ένα πυροσβεστικό όχημα από την υπηρεσία της Ναυπάκτου και ένα πυροσβεστικό όχημα από το Μεσολόγγι που βρίσκεται στη διασταύρωση της Μακρυνείας, στη θέση «Συκιά».

Κων/νος Χονδρός – sinidisi.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Μαρία Σταμάτη – Κριτής Στο Διαγωνισμό Ποίησης Που Διοργανώνει Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου

Αμφιλοχία: Η ΟΑΣ καλεί σε σύσκεψη τους αγρότες

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας