ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χτύπησαν και εγκατέλειψαν σκυλάκι – Βρέθηκε με λιώμενο το πίσω πόδι

Χθες το πρωί μικρόσωμος σκύλος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο/ κλούβα ( mercedes sprinter λευκό) κοντά στα coffee brands στην Κ. Αχαΐα. Έμεινε αρκετή ώρα μόνος του έως ότου ενημερώθηκε ο σύλλογος Ε.Λ.Α.Δ.Α και τα Αδέσποτα Δήμου Δυτικής Αχαΐας και έτρεξαν να βοηθήσουν.

Όπως αναφέρει το dete.gr, το σκυλί βρέθηκε με λιωμένο το αριστερό πίσω πόδι του και ένα επιφανειακό κόψιμο στην ράχη του. Ο συμβεβλημένος κτηνίατρος για τα αδέσποτα Σπύρος Ταρνάρης δεν μπόρεσε να έρθει εκείνη την στιγμή γι αυτό και έγινε έκλυση για βοήθεια στον κτηνίατρο Παναγιώτη Νιφόρα, ο οποίος έσπευσε και αφού εξέτασε και βρήκε υγιή κατά τα άλλα τον σκύλο, τον εγχείρησε και του αφαίρεσε τελικά το πίσω αριστερό πόδι.

Το σκυλάκι φιλοξενείται για πέντε μέρες από μέλος του Συλλόγου Ε.Λ.Α.Δ.Α, την κυρία Ντίνα Κατσαρού.

Τα έξοδα της εγχείρισης 200 ευρώ καλύφθηκαν από τους δύο κτηνιάτρους. Ο φιλοζωικός Σύλλογος Ε.Λ.Α.Δ.Α. και τα αδέσποτα Δήμου Δυτικής Αχαΐας θέλουν να ευχαριστήσουν ξεχωριστά τους Ντίνα Κατσαρού, Παναγιώτη Νιφόρα και Σπύρο Ταρνάρη.
Ζητούν επίσης υιοθεσία για τον τρίποδο Lucky ή έστω προσωρινή φιλοξενία.

Τέλος, ο τραυματισμός και η εγκατάλειψη ζώου διώκονται από το νόμο αυτεπάγγελτα. Ο οδηγός που είναι απρόσεκτος με ένα ζώο στο δρόμο μπορεί αύριο να είναι απρόσεκτος με ένα παιδί. Τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι μέλη της κοινωνίας μας και οφείλουμε να το προστατεύουμε.

Μην διστάσετε να μας δώσετε οποιαδήποτε πληροφορία για το περιστατικό και τον οδηγό στο τηλ.6931147717.
Ο νόμος N. 4039/2012 & 4235/2014 προστατεύει τα αδέσποτα ζώα και τους εθελοντές.

SKYLI-3

SKYLI-2-1

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: Έσερνε Ζωντανό Σκύλο Με Το Αυτοκίνητό Του!

Θανάτωσαν Σκύλο Με Φόλα Στο Μεσολόγγι!

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας