ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος ζητά 16 νησιά του Αιγαίου

Τελειωμό δεν έχουν οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών και η αμφισβήτηση του status στο Αιγαίο.

Μετά τον ηγέτη της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος στα τέλη Σεπτεμβρίου, κάλεσε τον Ερντογάν «να κοιτάξει τα 16 νησιά που επί των ημερών του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία» ήρθε χθες ένας ακόμη βουλευτής, αυτή τη φορά με το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό κόμμα των Λαών, να υποστηρίξει ότι επί Ερντογάν, από το 2004 και μετά, η Ελλάδα έχει καταλάβει 16 νησιά στο Αιγαίο.

Πρόκειται για τον Ζιγιά Πιρ ο οποίος είναι Τούρκος παρότι είναι βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και ανιψιός του συνιδρυτή (με τον Αμπτουλάχ Οτσαλάν) του PKK.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής, με 13 αναρτήσεις του στο Twitter, κατονόμασε μάλιστα ως «παρανόμως κατεχόμενα από την Ελλάδα» νησιά όπως είναι η Γαύδος, οι Διονυσάδες, το Γαϊδουρονήσι, το Κουφονήσι, το Φαρμακονήσι (Bulamac), οι Οινούσσες (Koyun), το Αγαθονήσι (Esek), η Θύμαινα (Hursit) κ.ά.

Ο Ζιγιά Πιρ έχει ζήσει αρκετές δεκαετίες στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία και λιγότερο στην Αγγλία. Επέστρεψε στην Τουρκία για να πάρει μέρος στις εκλογές του Ιουνίου του 2015, ως υποψήφιος βουλευτής στις τάξεις του HDP, με τη φιλοκουρδική παράταξη.

thetoc.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Στην Αθήνα Από Τον Μπαράκ Ομπάμα Τον Νοέμβριο

Παυλόπουλος: Αυτονόητο Δικαίωμα Η Διεκδίκηση Των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας