ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Βόρεια Εύβοια: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά – Οι νότιοι άνεμοι γλίτωσαν τα σπίτια

φωτιά, βόρεια εύβοια, πυρκαγιά, πύρινη λαίλαπα, Λίμνης Ευβοίας
φωτιά, βόρεια εύβοια, πυρκαγιά, πύρινη λαίλαπα, Λίμνης Ευβοίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός της ημέρας η περιοχή της Λίμνης – Για τεράστια οικολογική καταστροφή μιλούν οι κάτοικοι – «Παλεύουμε με τις φλόγες αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη φωτιά» λένε – Τόσκας: Μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί εντός της ημέρας η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

«Από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε η πυρκαγιά, από το πρώτο λεπτό, χρησιμοποιήθηκαν τα μέσα, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που βρίσκονταν στην Τανάγρα και στη συνέχεια στην Ελευσίνα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι παρών σε αυτόν τον τόπο και όλοι οι τοπικοί φορείς μας ευχαρίστησαν, όχι μόνο για τη διάθεση των μέσων αλλά και για την καλή οργάνωση και τον συντονισμό όλων των κρατικών φορέων και με τη σύζευξη και με τους άλλους τοπικούς φορείς περιφερειακούς και εθελοντές» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε δηλώσεις του από τη Λίμνη Ευβοίας, όπου βρίσκεται από το πρωί, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στη βόρεια Εύβοια.

«Το αποτέλεσμα ήδη άρχισε να φαίνεται. Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος για την καλή απόδοση του κρατικού μηχανισμού και βέβαια είναι μια δύσκολη πυρκαγιά, η οποία θέλει τον χρόνο της και απλά κοιτάζουμε να βελτιώσουμε τους συντονισμούς και τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς» ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι ήδη πάρθηκε απόφαση, σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο, να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να διευκολυνθούν σε κάποιους τομείς και οι τοπικοί φορείς, ώστε να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Είναι μια μεγάλη πυρκαγιά. Θέλει τον καλύτερο συντονισμό γιατί τα κλιματολογικά φαινόμενα αλλάζουν, μάλλον προς το καλύτερο αυτές τις μέρες, και πιστεύουμε να ελέγξουμε σύντομα την πυρκαγιά» σημείωσε ο κ. Τόσκας.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες

Εν τω μεταξύ, μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια καθώς παρά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών η πυρκαγιά που κατακαίει δασική έκταση από το μεσημέρι του Σαββάτου εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτη. Ωστόσο σήμερα η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη καθώς οι νότιοι άνεμοι οδήγησαν την πυρκαγιά στα καμμένα με αποτέλεσμα να μην απειλούνται σπίτια. Παρόλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 12 χωματουργικά οχήματα, τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Φάνη Σπανό, οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη σε τρία μέτωπα: Το πρώτο στην περιοχή Φαράκλα, από όπου φαίνεται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά, στα Κατούνια και τη Λίμνη.

«Η φωτιά βρίσκεται πάνω από την πόλη της Λίμνης αλλά παραμένει πίσω από τα ορόσημα του γηπέδου και του σχολείου» είπε ο κ. Σπανός εξηγώντας ότι η φωτιά κατάφερε και πέρασε το μεσημέρι της Κυριακής την πλατιά αντιπυρική ζώνη που υπήρχε κοντά στην παραλιακή πόλη της Βόρειας Εύβοιας.

Άγνωστο παραμένει πάντως πώς ξεκίνησε η φωτιά με τον κ. Σπανό να δηλώνει ότι όλα δείχνουν ότι ξεκίνησε κοντά στο χωριό της Φαράκλας.

Διαβάστε περισσότερα στο ΕΔΩ

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερο Το «Κτήνος» Που Φέρεται Να Πέταξε Τον Σκύλο Από Τον 3ο Όροφο

Κινητή Αστυνομική Μονάδα Ακαρνανίας

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας