ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΥΠΟΙΚ αναγνώρισε ως ιαματικές της πηγές Μουρστιάνου στη Λυσιμαχία

ιαματικές πηγές Μουρστιάνου στη Λυσιμαχία, ιαματικές πηγές αιτωλοακαρνανίας, ιαματικές πηγές
ιαματικές πηγές Μουρστιάνου στη Λυσιμαχία, ιαματικές πηγές αιτωλοακαρνανίας, ιαματικές πηγές

Αναγνωρίστηκαν ως ιαματικές λόγω των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων οι πηγές στα Λουτρά της Ωραίας Ελένας στην Κορινθία, στη Λυσιμαχία Αγρινίου και στην Κύθνο.

Οι νέες αυτές ιαματικές πηγές που αναγνωρίστηκαν με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά αναμένεται μέσω της αξιοποίησής τους να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, προσελκύοντας επενδύσεις στον ιαματικό τουρισμό.

Μία από τις πηγές που αναγνωρίστηκε ως ιαματική, είναι ο φυσικός πόρος «πηγή Μουρστιάνου ή Σώκου» που βρίσκεται στον οικισμό Λυσιμαχίας, στην τοποθεσία Μουρστιάνου, του Δήμου Αγρινίου. Ο φυσικός πόρος «πηγή Μουρστιάνου ή Σώκου» έχει θερμοκρασία 16,5οC και περιέχει ραδιενεργά στοιχεία, ενώ η παροχή νερού των πηγών είναι 5 κυβικά μέτρα ανά ώρα και ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως, οξυανθρακικός, ασβεστονατριούχος και υδροθειούχος.

Χρησιμοποιείται για λουτροθεραπεία, ατμόλουτρο και υδροκινησιοθεραπεία κι ενδείκνυται για ρευματικές παθήσεις, δερματικές παθήσεις, νευραλγίες και νευρίτιδες, ενώ αντενδείκνυται για καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικές αιμορραγίες ή θρομβώσεις αγγείων, καρκίνο, νευρικές και ψυχικές παθήσεις, εκχυμώσεις αιμορραγικών νόσων και εγκυμοσύνη μετά τον έκτο μήνα.

Δημοσιεύτηκε στο agriniovoice.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Αιτωλοακαρνανία για την οζώδη δερματίτιδα

Αμφιλοχία: Αγώνες πυγμαχίας – 24 Ιουλίου στις 20:30

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας