ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Μαξίμου παραδέχεται: Εχουμε ολοκληρώσει μόνο ένα στα τρία προαπαιτούμενα

Στην παραδοχή ότι μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί πλήρως μόνο το 33-35% των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, προχώρησε το Μαξίμου.

Επιβεβαιώνοντας σχετική αναφορά του Bloomberg το οποίο ανέφερε ότι αυτό το έλλειμμα καταγράφηκε και στην πρόσφατη επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Σε non paper που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης το Μαξίμου αναφέρει ότι τα τέσσερα στα δέκα προαπαιτούμενα βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης και είναι «θέμα ολίγων ημερών», ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν «μεγάλα αγκάθια» καθώς αφορούν εργασιακά, δημοσιονομικά και ενεργειακά.

«Πράγματι αυτά παραμένουν ως εκκρεμότητες πάνω στο τραπέζι καθώς, όπως κατ’ επανάληψη, έχει τονίσει ο υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, “όπως σε όλες οι διαπραγματεύσεις, τον τελευταίο καιρό, τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα”. Και αυτό διότι “διάφοροι παίκτες ρίχνουν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, μέχρι να δούμε το όλο πακέτο”» λέει το Μαξίμου.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι αναμένει να επιτευχθεί συμφωνία με πολιτική απόφαση και καταλήγοντας, σημειώνει ότι η «”σαλαμοποίηση” των μέτρων μπορεί να ευνοεί κάποιους, σε καμία περίπτωση, όμως, τη χώρα και τους πολίτες της», προσθέτοντας ότι τα προαπαιτούμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «συγκοινωνούντα δοχεία».

Αναλυτικά το non paper Μαξίμου

«Δημοσίευμα του Bloomberg αναπαράγεται χωρίς μια στοιχειώδη, σχετική, ερώτηση προς τους αρμοδίους αν πράγματι ισχύει ή, αν ισχύει, γιατί συμβαίνει αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι το 33% με 35% των συμφωνηθέντων έχει υλοποιηθεί, ενώ ένα 40% βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησής του. Το αν διαφωνεί το Bloomberg ως προς τα ποσοστά δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα καθώς η υλοποίηση αυτών των συμφωνηθέντων είναι “θέμα ολίγων ημερών”.

Τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα αποτελούν τα “μεγάλα αγκάθια” καθώς αφορούν εργασιακά, δημοσιονομικά και ενεργειακά. Πράγματι αυτά παραμένουν ως εκκρεμότητες πάνω στο τραπέζι καθώς, όπως κατ’ επανάληψη, έχει τονίσει ο υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, “όπως σε όλες οι διαπραγματεύσεις, τον τελευταίο καιρό, τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα”. Και αυτό διότι “διάφοροι παίκτες ρίχνουν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, μέχρι να δούμε το όλο πακέτο”.

Η συμφωνία σ’ αυτά τα θέματα θα είναι προϊόν πολιτικής απόφασης, που θα επιλύσει γρήγορα και τις εκκρεμότητες. Πριν δυο μέρες, άλλωστε, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, είχε δηλώσει ότι “υπάρχουν οι οικονομικές αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων μας στην Ευρώπη δεν επιθυμεί μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης”.

Εν κατακλείδι, η “σαλαμοποίηση” των μέτρων μπορεί να ευνοεί κάποιους, σε καμία περίπτωση, όμως, τη χώρα και τους πολίτες της. Τα προαπαιτούμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως “συγκοινωνούντα δοχεία”. Και αυτό κάνει η κυβέρνηση!»

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Σάλος Για Τα Ρουσφέτια Στα Εφάπαξ – Πώς Παρακάμφθηκε Η Επετηρίδα

Διευθύντρια Στο Γραφείο Του Γιάννη Δραγασάκη Η Όμορφη Ηρώ Ζαβογιάννη Από Την Αμφιλοχία!

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας