ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Το δάκρυ ενός χρυσού γίγαντα στους Παραολυμπιακούς στο Ριο

Παύλος Μάμαλος, Παραολυμπιακοί 2016 ρίο, χρυσό μετάλιο,
Παύλος Μάμαλος, Παραολυμπιακοί 2016 ρίο, χρυσό μετάλιο,

Δάκρυσε πάνω στο βάθρο, ακούγοντας τον εθνικό ύμνο αλλά και πιο μετά. Ο Παύλος Μάμαλος έγινε χρυσός παραολυμπιονίκης στο Ρίο, πήρε το μετάλλιο που έλειπε από την σπουδαία καριέρα του και το αφιέρωσε σε όλους τους Έλληνες.

Ο Παύλος Μάμαλος χάρισε στην Ελλάδα το τρίτο χρυσό στην Ελλάδα στους Παραλολυμπιακούς, κατακτώντας την 1η θέση στην κατηγορία των -107 κιλών, στην άρση βαρών.

Ο “γίγαντας”, έδειξε από την πρώτη του προσπάθεια ότι ήταν έτοιμος για το βάθρο σηκώνοντας 233 κιλά, και το επιβεβαίωσε στην 2η του με 234.

Η αγάπη για την Ελλάδα τον οδήγησε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και στις δηλώσεις του δεν το έκρυψε. Μάλιστα όταν τον ρωτήσαμε για την χώρα μας, δεν άντεξε και… δάκρυσε! «Μου έλειπε από την συλλογή μου το χρυσό μετάλλιο. Είχα ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο. Ηθελα πάρα πολύ να κατακτήσω το χρυσό και είχα δουλέψει σκληρά για να το πετύχω» τόνισε ο χρυσός Παραολυμπιονίκης στις πρώτες του δηλώσεις και συνέχισε: «Όταν σήκωσα τα 238κ. δεν άντεξα, βούρκωσα! Ηταν η ένταση της στιγμής, το πάθος του αγώνα, το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Τα συναισθήματά μου ήταν πάρα πολλά και δεν άντεξα!».

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Νέοι Αγρότες 2016 – Ξεκινά Το Νέο Πρόγραμμα Επιδότησης

Τριήμερο Εκδηλώσεων Στην Κόπραινα «Αμβρακικός… Ο Μαγικός»

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας