ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Άκτιο – Αμβρακία στο τραπέζι της συνάντησης Κατσιφάρα – Κουίκ

άκτιο, αμβρακία, συνάντηση κατσιφάρα κουίκ,
άκτιο, αμβρακία, συνάντηση κατσιφάρα κουίκ,

Η ατζέντα των θεμάτων

Ολοκληρώθηκε χθες η διήμερη επίσκεψη στην Πάτρα του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ που αντικείμενο είχε συναντήσεις Εργασίας (κατά σειρά) με τον Δήμαρχο Πατρέων, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένη Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Διονύση Παναγιωτόπουλο.

Αναφορικά με την επίσκεψη στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ τόνισε τα εξής:

«Με τον κ. Περιφερειάρχη γνωρίζομαι από παλιά. Όπως πάντα, είχα μία εξαιρετική συνεργασία μαζί του σήμερα.

Μιλήσαμε ανοιχτά και με τη γλώσσα της αλήθειας για όλα τα θέματα που τον απασχολούν, παρ’ όλο που τα οικονομικά στοιχεία που μου έδειξε αποτυπώνουν μία Περιφέρεια που νοικοκυρεύτηκε με εντυπωσιακό αποθεματικό και με μεγάλη απορροφητικότητα τόσο στα ΕΣΠΑ όσο και στην εκτέλεση του προϋπολογισμού».

Τα θέματα που ανέλυσε ο Περιφερειάρχης στον Υφυπουργό είναι:

το φυσικό αέριο,
ο Οδικός Άξονας Πάτρας – Πύργου – Τσάκωνας,
η Αμβρακία Οδός που θα συνδέει Αμφιλοχία με Λευκάδα,
η εκκρεμότητα στο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και
η ρύθμιση οικονομικών εκκρεμοτήτων που «κληρονόμησε» η Περιφέρεια από τους σεισμούς του 1995 στο Αίγιο.

Τέλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Διονύση Παναγιωτόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του.

«Ο κ. Γενικός, από τους πιο έμπειρους της Αποκεντρωμένης, μου ανέφερε και την αναγκαιότητα να ενταχθεί σε ειδικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα που δεν προσκρούουν στο παραμικρό με προγράμματα Περιφερειών και των Δήμων, έτσι ώστε στην εκτέλεσή τους να αξιοποιηθούν κυρίως νέοι επιστήμονες.

Υπενθυμίζω ότι ένα από τα προβλήματα αυτής της χώρας είναι η μεταναστευτική εκροή νέων σπουδασμένων παιδιών και η αναγκαιότητα να βρεθούν θέσεις εργασίας, ώστε αυτά τα Ελληνόπουλο να παραμείνουν στον τόπο τους. Και οι σκέψεις και οι προτάσεις του κ. Παναγιωτόπουλου κατευθύνονται στοχευμένα προς αυτήν την αναγκαιότητα»

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Ποια χρέη προς την εφορία διαγράφονται

Πιλότοι Συνελήφθησαν Λίγο Πριν Την Απογείωση Επειδή Ήταν Μεθυσμένοι

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας